Arhive pentru noiembrie 2007

AvuÅ£ia populaÅ£iei din România – 710 euro pe locuitor în 2007

Avuţia financiară pe cap de locuitor în România se cifrează la 550 euro în 2007, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Rozalia Pal, senior economist în cadrul departamentului de cercetare macro-economică UniCredit Ţiriac Bank în cadrul unei conferinţe de presă.

Jumătate dintre români consideră că locul de muncă le pune în pericol sănătatea

Sondajele arată că aproximativ 50 la sută dintre români consideră că locul de muncă pe care îl deÅ£in le pune sănătatea în pericol, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul general al Institutului NaÅ£ional de Cercetare – Dezvoltare pentru ProtecÅ£ia Muncii /INCDPM/, Mihai Costescu.

Fotbal – LăcătuÅŸ: ”Trebuie să câştigăm pentru a ajunge pe podium”

Marius Lăcătuş, antrenorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, a declarat joi, într-o conferinţă de presă că formaţia sa trebuie să câştige meciul de vineri cu Gloria Buzău şi cele care urmează pentru a ajunge pe podium până la sfârşitul sezonului de iarnă.

Fotbal: Cristian Chivu s-a logodit!

Site-ul personal al căpitanului echipei naţionale de fotbal, Cristian Chivu, anunţă că jucătorul lui Inter Milano s-a logodit sâmbătă 24 noiembrie cu Adelina Elisei, prezentatoarea ştirilor sportive la postul de televiziune Antena 3.

Fulgerele sunt frecvente în atmosfera planetei Venus

În atmosfera planetei Venus sunt foarte frecvente fulgerele, conform datelor transmise de o nouă sondă spaţială europeană, informează Associated Press recepţionată joi de Rompres.

Obiecte ale familiei Osbourne, la licitaţie la Los Angeles

De la o capă din satin negru până la un quad, mai multe obiecte excentrice sau de mare valoare ale cântăreţului rock britanic Ozzy Osbourne şi ale familiei sale vor fi scoase la licitaţie începând de vineri la Los Angeles, relatează AFP.

Patriarhul Daniel a pus piatra de temelie la Catedrala Mântuirii Neamului

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Daniel, a pus joi dimineaÅ£a piatra de temelie la Catedrala Mântuirii Neamului. Cu acest prilej, Patriarhul Daniel a oficiat o slujbă de sfinÅ£ire a locului unde se va ridica noua catedrală. La ceremonie au participat premierul Călin Popescu-Tăriceanu, preÅŸedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, ministrul […]

Băsescu: Este posibilă o majoritate parlamentară pentru votul uninominal majoritar

PreÅŸedintele Traian Băsescu a susÅ£inut, joi, că ar putea fi realizată, în Parlament, o majoritate pentru adoptarea proiectului de lege privind votul uninominal majoritar, dacă PLD, PD ÅŸi PSD ”vor fi cinstite” faţă de electoratul care s-a pronunÅ£at la referendum pentru acest tip de scrutin.

Referendumul nu poate fi declarat valabil, hotărăşte Curtea Constituţională

Curtea Constituţională a confirmat joi rezultatele referendumului naţional din 25 noiembrie privind introducerea votului uninominal, constatând însă că nu s-au prezentat suficiente persoane pentru ca acesta să fie validat.

Cum se dau unii rotunzi la…Rotunda!

In urma unei „strategii” pediste, 205 case au fost cocotate intr-un vârf de deal, la câtiva kilometri de Onesti. Rromii sinistrati au fost mai isteti, si-au luat catrafusele si au plecat in alte locuri mai caldute. Cei care au ramas, vreo 30 de familii, o duc la fel ca in evul mediu. Intr-o mizerie cumplita, […]

Jurnal de pace – Fizionomia geologica si geostrategica a Orientului Mijlociu extins

ORIENTUL MIJLOCIU EXTINS are deci, trei subcomplexe de securitate: Magrebul, Levantul si Golful Persic. In definirea structurii de securitate a acestui complex un rol major il au modelele culturale si rasiale.

Lovit cu lemnul in cap

Dispeceratul Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau a fost sesizat ca, in zona Letea, a avut loc un conflict in care sunt implicate trei persoane. Patrula mobila de jandarmi care s-a deplasat in zona indicata, a identificat pesoanele în cauza.