Arhive pentru iunie 2007

Onestiul nu va avea centru pietonal

Ca urmare a solicitarilor venite din partea tinerilor din Onesti, consilierul local Mihai Sova a initiat un proiect privind inchiderea traficului rutier pe bulevardul Oituz, de la intersectia cu Strada Tineretului si pâna la intersectia cu Strada Postei, in zilele de sâmbata si duminica, intre orele 8 si 20. Portiunea de bulevard ar fi urmat sa fie folosita doar de pietoni, pentru plimbari, divertisment, activitati sportive etc., iar traficul rutier ar fi fost deviat pe Bulevardul Republicii, prin Strada Tineretului. S-ar fi realizat un adevarat centru pietonal, des intâlnit in orasele din Ardeal, cum ar fi Brasovul sau Sibiul.

Cafeneaua subiectelor-Caldură mare…

După ce s-au terminat buletinele de vot, sătenii au votat cu halba.
Anunţ matrimonial: Caut urgent tată la copil. Nasc peste două săptămâni.
Se vedea de la o poÅŸtă că axa Londra – New York avea să fie axa Whisky-ului.

Sase studenti straini dirijeaza in Bacau

Sase studenti straini se pregatesc in aceste zile cu orchestra simfonica a Filarmonicii „Mihail Jora” pentru a deveni dirijori. Profesorii lor sunt maestrul Robert Gutter, dirijor american care se afla pentru a IV-a oara la Bacau, si maestrul Ovidiu Balan, directorul Filarmonicii.

Lui Stavarache i-a stat in gât Tariceanu

Deplasarea intempestiva in bacau a premierului in judetul Bacau a avut o motivatie aproape exclusiv politica. Dincolo de popasul populisto-c̢mpenesc in comuna Helegiu (asezonat cu bai de multime, primarite f̢snete si promisiune pentru taranii pensionari), mai importanta a fost rafuiala cu lidrul Рcontestat si contestabil Рal liberalilor bacauani, Romeo Stavarache.

Iarna vrajbei noastre

O notita aparuta zilele trecute in presa locala a trecut suntem siguri neobservata pentru simplu fapt ca nu are nici o legatura cu perioada caniculara pe care o traversam. Ba dimpotriva, ea vorbeste de ceea ce vom face la iarna. Or, logic vorbind, cine se gândeste in aceasta perioada la reabilitarea termica a locuintelor? Nimeni! Cu toate acestea, municipalitatea dupa principiul “omul gospodar isi face vara sanie si iarna car” ar trebui sa se aplece putin si asupra acestei probleme care treneaza de ceva timp.

Guvernul a modificat Codul Rutier

Guvernul a decis modificarea Codului Rutier, fiind introduse o serie de elemente care vor facilita recuperarea mai rapida a carnetului de conducere in cazul in care acesta a fost suspendat.Printre alte modificari se numara dreptul cetatenilor romani de a obtine permisul de conducere in orice stat membru UE, obligativitatea incheierii de polite RCA pentru mopede si remorci precum si cresterea limitei de viteza pentru o serie de categorii de autoturismele. Detectoarele radar raman in continuare legale.

O bomba a fost dezamorsata in centrul Londrei

Politia britanica a provocat o explozie controlata, vineri dimineata, pentru a dezamorsa o bomba instalata intr-o zona foarte aglomerata din centrul Londrei, relateaza BBC.

Târgul de ONG-uri, prima editie

Joi, 28 iunie, a avut loc prima editie a târgului organizatiilor neguvernamentale. Manifestarea s-a desfasurat la Prefectura, ploaia dictând locatia standurilor când in interiorul institutiei, in holul de la parterul cladirii, când in fata acesteia. Peste 29 de ONG-uri din judetul Bacau, participante la târg, si-au deschis standuri colorate, cu prezentatoare pictate, fotografii si baloane, impartind pliante vizitatorilor pentru a-si face cunoscuta activitatea in diverse domenii (social, cultural, educatie, turism etc.).

„Am dat un plic cu 30.000 de Euro cumnatului lui Stavarache”

Mihai Stanescu, reprezentantul unei societati care a avut lucrari la CET Bacau a recunoscut ca a oferit o „atentie” cumnatului lui Stavarache, Marius Stanila, directorul de marketing la CET. Plicul cu 30.000 de Euro ar fi fost oferit in decembrie 2005 si reprezenta asigurarea unor lucrari preferentiale. Stanescu este dispus sa fac testul poligraf pentru a dovedi ca nu minte. Alte declaratii incendiare exclusiv in postarera video a Observatorului de Bacau!

SENATORUL MARDARE ACUZA

„Dupa trei ani de administratie Stavarache, bilantul este sarac, pentru a folosi termeni blânzi” – asa si-a inceput senatorul PSD Catalin Mardare analiza personala asupra activitatii primarului municipiului. Consolidându-si statutul de politician si profesionist riguros, parlamentarul social-democrat a prezentat punctual problemele care, in viziunea sa, sunt de maxima importanta pentru Bacau si nu au fost rezolvate de Romeo Stavarache.

AVAS RENUNŢĂ LA ACŢIUNEA DE AUR DE LA PETROM

Autorităţile de la BucureÅŸti se vor conforma solicitării Comisiei Europene de a renunÅ£a la acÅ£iunea de aur la Petrom. AVAS a anunÅ£at joi că „va analiza ÅŸi va lua toate măsurile necesare pentru a modifica paragrafele din contractul de privatizare care nu sunt conforme cu reglementările europene”. Comisia Europeană a anunÅ£at miercuri că va da în judecată statul român, dacă nu renunţă,

GIMNASTICĂ PARLAMENTARĂ LA SFÂRŞIT DE SESIUNE

Gimnastică parlamentară , la propriu şi la figurat. Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a ţinut să-şi facă exerciţiile de gimnastică chiar în Parlament. Degeaba s-a încălzit însă liberalul Olteanu la Cameră, pentru că moţiunea PSD împotriva ministrului Agriculturii a trecut. Nu la fel s-a întâmplat cu moţiunea pe sănătate, de la Senat, tot a PSD care, teoretic, avea toate şansele să treacă. Însă n-a primit destule voturi pentru. Cei care au părăsit sala înainte să pună bila în urnă au fost tocmai senatorii PSD, somaţi mai ieri de liderul lor Mircea Geoană, public, să nu care cumva să lipsească de la dezbateri pe iniţiativele PSD.