Arhive pentru ianuarie 2008

Bacaul si alte 11 orase, poli de dezvoltare ai Romaniei

bacauBucuresti, Bacau, Brasov, Braila, Galati, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Ploiesti, Timisoara au primit statutul de “poli de crestere” economica, printr-un Memorandum adoptat in sedinta de Guvern. Peste un miliard de euro este disponibila pentru polii de crestere numai prin Programul Operational Regional, finantat de Uniunea Europeana.

CNSAS se defiinteaza!

felixCurtea Constituţională a declarat legea Ticu neconstituţională. Excepţia de neconstituţionalitate a fost ridicată de preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, în procesul pe care l-a intentat Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

BÄ‚SESCU L-A NUMIT PE CORNELIU VADIM TUDOR „PREÅžEDINTELE UDMR”

Scrisorile preşedintelui Traian Băsescu continuă să producă reacţii dintre cele mai neaşteptate. Una dintre ele vine din partea lui Corneliu Vadim Tudor, care a declarat că epistola ce i-a fost trimisă de la Cotroceni avea pe plic inscripţionat următorul destinatar: „Domnului Corneliu Vadim Tudor, preşedintele UDMR”.

ALEÅžII VOR 46 DE LIMUZINE NOI. PE BANI DIN BUGET

AlÅ£i bani ies din buget pentru confortul deputaÅ£ilor. Peste un milion ÅŸi jumătate de euro ar trebui daÅ£i pe 46 de limuzine noi, dorite de aleÅŸi. Dacă Biroul Permanent aprobă, maÅŸinile ar urma să fie folosite de ÅŸefii de la Cameră. Ceea ce înseamnă 1.700.000 de euro de la buget pentru limuzinele deputaÅ£ilor. GeloÅŸi, probabil, […]

Strazile din Bacau arata ca dupa bombardament. Casuneanu – somat sa le repare

Iesite dupa doua luni de iarna bogata in zapada, cum n-a mai fost demult, strazile Bacaului arata ca dupa bombardament. Toata toamna si toata iarna, administratia Bacaului a trambitat pe toate canalele mass-media ca realizarile sale in materie de asfaltare nu s-au mai vazut in Bacau si nici n-o sa se vada asa de curand. […]

ECATERINA ANDRONESCU: „Scoala, de una singura, nu mai poate face fata noilor situatii din invatamant”

Sosita la Bacau saptamana trecuta, deputatul PSD Ecaterina Andronescu a acceptat, sa ne acorde un interviu in exclusivitate. „Maine am un program foarte incarcat, doar acum vom putea sta de vorba”, ne-a spus ex-ministrul Educatiei, care este actualmente membru al Comisiei de Educatie, Cercetare si Tineret a Camerei Deputatilor, presedinte al Consiliului National al Rectorilor […]

Madonna, cea mai bogată cântăreaţă

Madonna este cântăreaÅ£a cu cele mai mari încasări de pe urma concertelor, conform unui top întocmit de revista Forbes. Vedeta – în vârstă de 49 de ani – figurează pe primul loc al listei Cash Queen of Music, după ce ÅŸi-a mărit conturile cu 72 de milioane de dolari în perioada iunie 2006 – iunie […]

Trei persoane au ajuns la spital în urma unei explozii

Trei persoane au ajuns la spital în stare foarte gravă după ce imobilul în care se aflau a explodat ca urmare a acumulării de gaze, transmite corespondentul ROMPRES.

Gheorghe Mărmureanu: ‘Cutremurul de miercuri este o jucărie’

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri, la ora 15,10, în Vrancea, la o adâncime de peste 120 kilometri, transmite corespondentul ROMPRES.

Taxa de poluare auto, amânată până la discutarea ei cu partidele parlamentare

Guvernul a decis să amâne aprobarea modificărilor convenite cu Comisia Europeană referitoare la taxa auto până la discutarea cu liderii partidelor parlamentare a necesităţii acestei taxe pentru protecţia mediului, a declarat miercuri ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

Ministerul învăţământului propune o creştere a salariilor cu 25 la sută, dar sindicatele resping oferta

Ministrul Cristian Adomniţei a propus sindicaliştilor din învăţământ o creştere totală a salariilor cu 25 la sută, pentru tot personalul din învăţământ, inclusiv cel nedidactic de la gradul doi în jos, a declarat pentru ROMPRES consilierul ministrului Mihaela Suciu.

De ziua lui Caragiale, Victor Rebengiuc, Gheorghe Dinică şi Marin Moraru devin Doctor Honoris Causa ai UNATC

Trei mari actori ai teatrului şi filmului românesc, Victor Rebengiuc, Gheorghe Dinică şi Marin Moraru, au primit, miercuri, titlul de Doctor Honoris Causa acordat de senatul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, ceremonia desfăşurându-se în seria de evenimente consacrate Zilei UNATC marcată de ziua lui Caragiale.