Fotbal – LăcătuÅŸ: ”Trebuie să câştigăm pentru a ajunge pe podium”

Marius Lăcătuş, antrenorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, a declarat joi, într-o conferinţă de presă că formaţia sa trebuie să câştige meciul de vineri cu Gloria Buzău şi cele care urmează pentru a ajunge pe podium până la sfârşitul sezonului de iarnă.

”Trebuie să câştigăm următoarele jocuri pentru a ajunge acolo unde ne-am propus, pe podium, până în iarnă, ÅŸi pentru a putea spera la mai mult după aceea. Gloria este o echipă arţăgoasă, cu rezultate bune în ultimul timp”, a declarat LăcătuÅŸ.

Antrenorul Stelei speră ca jucătorii care vor intra pe teren să demonstreze că sunt valoroşi, iar dacă aceia cu probleme medicale, Emeghara, Ovidiu Petre şi Goian, nu vor putea fi recuperaţi, fotbaliştii care îi vor înlocui să joace la nivelul titularilor, deoarece e o şansă pentru ei. Lovin e mai bine decât cei nominalizaţi cu probleme, dar Nicoliţă nu va fi bun de joc nici cu Bistriţa (luni), după ce joi i-a fost scoasă faşa ghipsată de la picior.

”Steaua trebuie să-ÅŸi revină, indiferent de ce se va întâmpla, deoarece ne aÅŸteaptă meciuri grele ÅŸi trebuie să ne concentrăm asupra lor, să eliminăm greÅŸelile”, a mai spus LăcătuÅŸ, referindu-se la felul în care au reacÅ£ionat jucătorii după eliminarea din cupele europene.

”Sperăm să facem cât mai multe jocuri bune, avem nevoie de continuitate ÅŸi e posibil să ajungem liderul CFR Cluj, cel puÅ£in din punct de vedere matematic, în următoarele 7 etape. Pe noi ne interesează să ne câştigăm jocurile noastre ÅŸi apoi sperăm ca formaÅ£ia CFR Cluj să aibă o perioadă mai slabă pentru a ne apropia de ea”, a afirmat Marius LăcătuÅŸ.

Fostul jucător al echipei din Ghencea nu este deranjat de zvonurile legate de meciul de la Buzău ÅŸi o victorie facilă a Stelei cu Gloria. ”Nu mă interesează relaÅ£iile dintre cele două echipe. La fel s-a comentat ÅŸi înaintea partidei cu Pandurii ÅŸi scorul a fost 0-0. Steaua va juca pe teren ÅŸi va încerca să câştige cele trei puncte puse în joc prin ce va face pe gazon”, a precizat LăcătuÅŸ.

Antrenorul Stelei s-a referit ÅŸi la unele nume de jucători vehiculaÅ£i de presă ca viitoare achiziÅ£ii ale grupării din Ghencea: ”Thereau a declarat că îşi doreÅŸte să revină la Steaua pentru că s-a simÅ£it bine, a avut evoluÅ£ii bune ÅŸi eu cred că poate să aducă un plus la echipă, dar acum vreau să vorbesc doar de jucătorii pe care îi am la dispoziÅ£ie. Pe Simao ÅŸi Edson eu i-am adus la UTA ÅŸi îi simpatizez, dar nu e nimic adevărat despre venirea lor la Steaua”.

LăcătuÅŸ crede că ”nu ar fi frumos ÅŸi nici bine ca Steaua să joace cu porÅ£ile închise, după incidentele de la meciul cu Dinamo, dar nu avem vreo vină pentru acest lucru”.

Legat de participarea României la EURO 2008, a cărei tragere la sorÅ£i a grupelor turneului final e programată duminică, LăcătuÅŸ a opinat că ”e greu să găseÅŸti un adversar care să fie victimă sigură. Sunt echipe bune care pot produce surpriza, cum a fost Grecia, în 2004. Campionatul European este o competiÅ£ie foarte dificilă”.

Steaua va juca vineri, la Buzău, cu Gloria, de la ora 13,00, în etapa a 17-a a Ligii I de fotbal.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*