Arhive pentru decembrie 2007

Handbal feminin: HCM Baia Mare a câştigat turneul de la Praga

Echipa feminină de handbal HCM Baia Mare a câştigat turneul internaÅ£ional de la Praga, după ce a învins în toate cele trei jocuri susÅ£inute la ”Emotion Cup”.

Pasagerii cursei TAROM cu destinaţia Egipt au decolat cu o altă aeronavă

Pasagerii cursei TAROM care au fost implicaţi duminică în incidentul produs pe Aeroportul Henri Coandă au decolat cu o altă aeronavă spre Sharm el-Sheikh, Egipt, la ora 16,00, a declarat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al companiei, Mădălin Tudor.

Maramureş: Incendiu de proporţii la Mănăstirea Moisei

Un incendiu de proporţii a distrus, în noaptea de sâmbătă spre duminică, magazia de lemne, grajdul şi două chilii a Mănăstirii Moisei, situată la aproximativ 120 km nord-est de Baia Mare, informează corespondentul ROMPRES.

Incident aviatic grav pe Aeroportul Henri Coandă, dar fără victime

O aeronavă a companiei TAROM s-a lovit duminică, la ora 11,34, de o maşină utilitară, pe pista aeroportului Henri Coandă din Bucureşti, în momentul în care avionul decola spre Sharm el-Sheikh, Egipt.

CHINA – Intre nevoia de resurse si nevoia de piata de desfacere

China este o tara care are destul de multe resurse naturale: huila, lignit, petrol, gaze naturale, minereu de fier, mangan, tungsten, molibden, cupru, plumb, staniu, zinc, mercur, bauxite, magneziu, argint, stibiu, azbest, sulf, fosfati, sare s.a. Are, de asemenea, productii mari de energie, fonta si feroaliaje, otel, laminate, cocs, utilaje, calculatoare, masini electrice, tractoare, automobile, […]

Recunoasterea valorilor culturale trotusene

Printr-o hotarare aprobata la ultima sedinta, Consiliul Judetean (CJ) Bacau a acordat un premiu de excelenta pentru compozitorul, orchestratorul si dirijorul Ramon Tavernier, stabilit in comuna Targu Trotus, care a implinit recent varsta de 80 de ani. Proiectul de hotarare a fost initiat de Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, si consilierul judetean Valerian Vreme, iar […]

Sfaturi pentru un Revelion de neuitat

Craciunul a trecut. Maratonul sarbatorilor continua insa! Nu s-a dus bine mirosul de friptura si bucuria primirii unor cadouri mult visate ca deja te gandesti la ce te asteapta. Intalniri cu prietenii, petreceri onomastice si mai ales Revelionul. Cum te pregatesti? Cum te vindeci de ceea ce a fost pentru a te antrena din nou […]

Obiceiuri de Anul Nou

Obiceiurile de Anul Nou sunt foarte diversificate, fapt care poate fi observat din simpla lor enumerare: colinda, clopoÅ£elul din ajun, buhaiul din seara zilei de ajun, capra din Fundu Moldovei, semănatul – echivalentul sorcovei – reprezintă tot atatea manifestări, tipuri de relaÅ£ii existente în grup, cu repertorii distincte ce se transformă în grandioase spectacole populare, […]

Preotul Toma Popescu, sculptor de icoane

Preotul pensionar Toma Popescu are si alte vocatii inainte de cea de slujitor al Domnului. A fost aviator, dar si sculptor. Cu cateva zile inainte de sarbatoarea Nasterii Domnului, la Muzeul „Iulian Antonescu” a avut loc vernisajul expozitiei sale.

Iulia de la t.A.T.u. a adus pe lume un băieţel

Iulia Volkova, solista formaÅ£iei t.A.T.u., este mamă din nou după ce a adus pe lume un băieÅ£el, relatează site-ul Contactmusic, consultat de Rompres. Interpreta piesei ‘All The Things She Said’ a născut joi, în Rusia.

Sean Penn şi soţia sa, Robin Wright Penn, divorţează

Actorul şi regizorul american Sean Penn şi soţia sa, Robin Wright Penn, vor divorţa după 11 ani de căsnicie, relatează revista People, în ediţia on-line de sâmbătă.

Daniel Morar: Avizul preşedintelui este suficient pentru începerea urmăririi penale a unui ministru parlamentar

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, afirmă că este suficient avizul preşedintelui României pentru începerea urmării penale faţă de un ministru care este şi parlamentar şi nu mai este necesar şi avizul Camerei Deputaţilor sau al Senatului.