Arhive pentru iulie 2007

Simbad a plecat spre Africa

Consilierii au sarit la gatul lui Stavarache

Macaraua care a rupt podulConsilierii bacauani au cerut marti explicatii primarului Bacaului in legatura cu accidentul de pe podul de la Serbanesti, care acauzat oprirea circulatiei. Ei i-au reprosat primatului Romeo Stavarache ca a tratat problema prea lejer, fara sa se gandeasca la faptul ca 20.000 de bacauani care locuiesc in cartierul Serbanesti sint rupti de oras.

Biblioteca onesteana stimuleaza turismul autohton

Una dintre cele mai interesante actiuni din programul pe luna august al Bibiliotecii “Radu Rosetti” din Onesti este cea organizata impreuna cu Clubul de Turism Montan “Sandru”, denumita generic “Hai-hui prin munti”.

Truda in canicula pentru haine si vacante

O data cu inceput sezonului estival apar si numeroase locuri de munca. Pentru tineri acesta este momentul oportun pentru a lucra pe o perioada de 3-4 luni, pe un salariu cat de cat decent, majoritatea dintre ei alegand terasele, tonetele cu inghetata, standurile si fast- food-urile.

Patru lei, de la Grădinile Zoo din Bacău şi Buhuşi, în rezervaţiile Africii!

Simbad a plecat spre Africa

Simbad a plecat spre Africa

După ani grei de captivitate, vor simţi din nou mirosul sălbăticiei. Patru lei de la Grădinile Zoo din Bacău şi Buhuşi au plecat marti spre o rezervaţie din Africa.

De la 1 August, Poşta Română majorează tarifele

Compania Naţională Poşta Română SA anunţă, începând cu data de 1 august a.c., o majorare a tarifelor pentru serviciile poştale universale interne.

Catafalcul în care se află Preafericitul Patriarh Teoctist va fi mutat în Palatul Patriarhal

Trupul neînsufleţit al Preafericitului Patriarh Teoctist va fi mutat din Catedrala Patriarhală pentru a i se pregăti înmormântarea, a declarat, marţi vicarul patriarhal Vicenţiu Ploieşteanu.

Statuie a lui John Wayne inaugurată la un muzeu dedicat cowboy-lor

Cu ocazia împlinirii unui secol de la naşterea actorului John Wayne, simbolul filmelor western americane, amintirea sa a fost onorată prin inaugurarea unei statui din bronz ce-l înfăţişează în costum de cowboy la National Cowboy and Western Heritage Museum, informează luni Associated Press recepţionată de Rompres.

Britney Spears şi Kevin Federline sunt oficial divorţaţi

Britney Spears s-a căsătorit cu dansatorul Kevin Federline în octombrie 2004Căsătoria dintre Britney Spears şi Kevin Federline s-a încheiat oficial luni, după ce Curtea Superioară de Justiţie din Los Angeles a pronunţat divorţul, informează Associated Press recepţionată de Rompres.

Orice medic dentist va putea face radiografii dentare fără o pregătire suplimentară

Orice medic dentist care are certificat de liberă practică va putea realiza radiografii dentare şi va putea interpreta diagnosticul fără a fi nevoie de competenţe suplimentare în radiologie, potrivit unei decizii a Colegiului Medicilor Dentişti.

Mitropolitul Moldovei ÅŸi Bucovinei va asigura interimatul la Patriarhie

ÃŽPS Daniel, Mitropolitul Moldovei ÅŸi Bucovinei, va asigura locotenenÅ£a patriarhală (interimatul – n.r.) după moartea lui Teoctist, decedat luni, a decis Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe întrunit marÅ£i, potrivit secretarului Sinodului, VincenÅ£iu PloieÅŸteanu.

Zi de doliu naţional vineri, 3 august

Ministerul Culturii şi Cultelor va propune Guvernului adoptarea Hotărârii care va stabili doliu naţional în ziua funeraliilor Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist al Bisericii Ortodoxe Române.