Arhive pentru octombrie 2007

Cronica Carcotasilor – 24 octombrie 2007

Cronica Carcotasilor – 17 octombrie 2007

Protectia Consumatorilor a ajuns „protectia prescolarilor”

gradinite.jpg

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a prezentat rezultatele unei actiuni de control la nivel national, efectuata in gradinitele cu program prelungit, particulare si de stat. In judetul Bacau, inspectorii OJPC au controlat 15 gradinite. Controalele s-au soldat cu amenzi in valoare de 4.000 lei.

Catedra… fauna!

Mai intai a fost Balta. Nu o balta oarecare, ci Vasile Balta, inspector scolar la catedra de Educatie Fizica din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau. Si pe deasupra Baltii a zburat un… cuc, regretatul Eugen Cucu, si el profesor de educatie fizica, un excelent antrenor de handbal de pe vremea Stiintei „maxima” a lui Eugen Bartha.

Ganduri despre arbori

Se vehiculează mult axioma cum că secolul XXI va fi un secol ecologist. Sau va fi jale, aş adăuga eu maliţios! Cu toate acestea, noul spirit al începutului de veac lipseşte cu desăvarşire din agenda de lucru a diriguitorilor avutei noastre urbe, deşi pe plan naţional, aceeaşi doctrină politică la putere se află în avangarda politicilor ecologiste.

Full contact intre directorii de scoli si primari

Pentru a ameliora comunicarea deficitara intre institutii, Inspectoratul Scolar Bacau va relua, de la 1 noiembrie, seria de intalnirile dintre directorii de scoli si primari.

Despre HIV/SIDA, in liceele bãcãuane

Panã in aprilie 2009, Fundatia Romanian Children’s Appeal (RCA) in colaborare cu Inspectoratul Scolar Bacãu reprezentat prin Centrul Judetean de Asistentã Psihopedagogicã si Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Bacãu va desfãsura programul de informare si sensibilizare HIV/SIDA.

Prefectura isi reface site-ul

Pentru a inlesni accesul la informatiile de maxim interes pentru bacauani, Institutia Prefectului Bacau considera prioritar site-ul ca un instrument modern si eficient de comunicare si relationare.

Posta Romana lanseaza un serviciu dedicat campaniilor electorale

Posta Romana lanseaza, incepand din aceasta luna, un serviciu de publicitate electorala, numit Infoelectoral, care poate fi utilizat de partidele politice si alte structuri implicate direct sau indirect in campanii electorale pentru transmiterea de materiale informative.

Unirea Urziceni – Dinamo 0-0

Dinamo si Unirea s-au anihilat reciproc, meciul remarcandu-se doar prin faza din minutul 41, cand brazilianul Ricardo Gomes de la gazde a fost eliminat pentru o intrare extrem de dura asupra lui Bostina, iar antrenorul Unirii, Dan Petrescu, si managerul general Mihai Stoica au parasit stadionul in semn de protest fata de decizia, de altfel […]

MM Stoica a avut un conflict cu sefii lui Dinamo

La pauza meciului dintre Unirea Urziceni si Dinamo, managerul general al ialomitenilor, Mihai Stoica a intrat in loja actionarilor dinamovisti unde a avut o cearta cu doi dintre acestia, Cristi Borcea si Florian Walter.

Autobuz lovit de tren

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în jurul orei 16.00, pe strada Lucian Blaga din municipiul Bistriţa, conducătorul unui autobuz nu a respectat regulile rutiere privind trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, autovehiculul fiind lovit de trenul personal 4812 care circulă pe ruta Bistriţa-Bistriţa Bârgăului.