Ansamblul Folcloric „Busuiocul” va invita marți, 6 octombrie, la spectacolul „Rapsodii de toamnă”

Ansamblul Folcloric Profesionist „Busuiocul”, în parteneriat cu Consiliul Județean și Primăria Municipiului Bacău, organizează marți, 6 octombrie 2020, orele 17, la Sala Ateneu, o nouă întâlnire cu publicul băcăuan iubitor al tradițiilor populare și al folclorului autentic.

Înscris în suita proiectelor culturale inițiate de apreciatul colectiv artistic băcăuan, spectacolul Rapsodii de toamnă, la care vă invităm, e dedicat împlinirii celor 612 ani de atestare documentară a Bacăului și se constituie într-un prilej fericit de a redescoperi minunatele nestemate ale folclorului muzical tradițional tezaurizate în aproape jumătate de veac de activitate neîntreruptă a acestuia și, totodată, de a reauzi cântece de voie bună din colecția muzicianului Constantin Arvinte, în interpretări inedite.

Alături de numerele din spectacol susținute de orchestra dirijată de violonistul Mihai Gherghelaș, soliștii și formația de dansuri ale Ansamblului Folcloric „Busuiocul“, în coregrafia și regia artistică semnate de Petre Vlase, pe scena Filarmonicii „Mihail Jora” vor mai evolua Grupul vocal „Flori de câmp”, trioul cu un timbru aparte alcătuit din preoții Ionuț Avram, Ciprian Ignat și Ionuț Ciobanu și, cu un așteptat recital, cunoscutul actor și interpret Viorel Baltag. Nu vor lipsi, de asemenea, dansurile de societate, semn că polivalența membrilor ansamblului vă poate introduce în atmosfera de epocă amintind de balurile vieneze.

Intrarea este liberă, relații putând obține la numărul de telefon 0234523357 sau la sediul din Bacău, strada Trotuș nr. 6 A.

 

Adauga un comentariu

*