Arhive pentru iunie 2006

AVERTIZARE: Viitură otrăvită pe Siret!

Primăria Roman a emis o avertizare despre o posibilă masivă poluare cu zinc, plumb, cupru şi cianuri a râurilor Moldova şi Siret ca urmare creşterii debitului râurilor şi a contaminării acestora prin spălarea unei uriaşe halde de steril din judeţul Suceava

Iti trebuie ochelari?

Carom Onesti ar putea fi preluata de Calder-A

Societatea Carom-Onesti ar putea fi preluata de compania Calder-A, care a preluat pachetul majoritar de actiuni la Rafo-Onesti. In prezent compania Calder asteapta ca societatea Carom, aflata in faliment, sa fie scoasa la licitatie.

Vanduta de tata, violata de un strain si renegata de familie

Veronica are doar 26 de ani. 26 de ani, de chin, umilinta si suferinta, cat pentru o viata intreaga. Renegata de familie, ea si-a gasit refugiul in centrul maternal. Avea doar 18 ani, cand tatal ei a vandut-o pe doua sticle de votca si 50.000 de lei. Dupa ce i-a murit mama, viata ei s-a […]

Sfintirea clopotnitei Manastirii ´Sfintii Apostoli Petru si Pavel´

Manastirea „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” este situata la 35 km Nord Est de municipiul Bacau, in satul Malosu, din comuna Lipova. Atestata documentar ca Manastire de calugari din 1801, acest asezamant monahal a suportat din plin rigorile regimului comunist, fiind inchis in 1967 si capatand o alta destinatie.

Rromii in economia rurala

Lica este poate printre singurii pietari care au certificat de producator. A arendat aproximativ 10 hectare teren pe care le-a cultivat cu porumb, si 6 ha unde face legumicultura, in coasta Orbeniului.

Suplimentare de fonduri record

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Bacau a majorat din nou plafonul in farmacii cu inca 15 la suta. Suma depaseste 3 miliarde de lei, ceea ce face ca pe total luna, cele 103 unitati farmaceutice din judet sa primesca 41 de miliarde de lei, bani decontati special pentru retetele eliberate in regim compensat […]

Băcăuanii au o cutiuţă unde pot reclama dacă le-au fost încălcate drepturile

Instituţiile publice din judeţul Bacău sunt verificate asupra modului în care asigura transparenţa.

Băcăuanii îndemnaţi să nu mai dea, funcţionarii să nu mai ia şpagă

Ministerul Integrarii Europene împreună cu ministerele AdministraÅ£iei ÅŸi Internelor ÅŸi JustiÅ£iei, derulează în aceste zile în judeÅ£ul Bacău o campanie de conÅŸtientizare ÅŸi informare a funcÅ£ionarilor publici ÅŸi a opiniei publice cu privire la fenomenul corupÅ£iei. Aceasta se intitulează „E.U. nu dau ÅŸi nu iau ÅŸpagă”.

Umbra lui Sechelariu îl bântuie pe Stavarache

La împlinirea a doi ani de când se află la cârma Primăriei Bacău, liberalul Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău, şi-a prezentat joi, în faţa consilierilor locali, raportul de activitate.

50.000 de euro pentru ca i-a imbolnavit de SIDA

spitalul bacau acuzat de  imbolnavire ci sidaJustitia bacauana este pe punctul de a face istorie. O prima instanta a stabilit ca un spital din Bacau se face vinovat de infectarea cu HIV a doi copii carora trebuie sa le plateasca 50.000 de euro despagubiri. Decizia este o premiera in Romania.

Politia Primariei, garda personala a lui Stavarache

Primarul Romeo Stavarache a propus Consiliului Local aprobarea unui proiect prin care Politia Comunitara, formata din fostii gardieni publici, va primi puterea de a controla agentii economici. Miza pare sa o reprezinte spaga pentru autorizarea firmelor.