Referendumul nu poate fi declarat valabil, hotărăşte Curtea Constituţională

Curtea Constituţională a confirmat joi rezultatele referendumului naţional din 25 noiembrie privind introducerea votului uninominal, constatând însă că nu s-au prezentat suficiente persoane pentru ca acesta să fie validat.

Curtea Constituţională a constat că, din totalul de 18.296.459 persoane înscrise în lista pentru referendum, au participat la vot 4.851.470 persoane, număr insuficient pentru ca referendumul să fie declarat valabil, se arată în decizia Curţii.

Potrivit BEC, numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „DA” este de 3.947.212, adică 81,36%; numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „NU” este de 784.640, adică 16,17%, iar numărul voturile nule este de 119.618, adică 2,46%.

De asemenea, Curtea Constituţională a hotărât că a fost respectată procedura de organizare şi desfăşurare a referendumului naţional din 25 noiembrie privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului şi s-a desfăşurat cu respectarea dispoziţiilor prevăzute de lege, neînregistrându-se încălcări sau incidente de natură să influenţeze rezultatul votului.

Hotărârea se va prezenta Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă.ROMPRES

Comentarii

  1. Intrebarile din sondaj sunt puse „la misto” si reprezinta o ofensa adusa alegatorilor romani, oameni de buna credinta, pacaliti si aburiti de-atata vreme si de-acum inainte. Oare cine are interes? 😉 Stiu ei, tovarasii! Un lucru e clar: s-a vazut cine munceste in tara asta – politicianul roman. Punct ochit, punct lovit: s-a reusit distragerea atentiei nenorocitului om de rand. Macar i s-a lasat impresia ca el este „cel important”. E un pas inainte? N-as prea crede!

Adauga un comentariu

*