Pasagerii cursei TAROM cu destinaţia Egipt au decolat cu o altă aeronavă

Pasagerii cursei TAROM care au fost implicaţi duminică în incidentul produs pe Aeroportul Henri Coandă au decolat cu o altă aeronavă spre Sharm el-Sheikh, Egipt, la ora 16,00, a declarat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al companiei, Mădălin Tudor.

El a precizat că au renunţat la zbor nouă dintre cei 117 de pasageri care erau îmbarcaţi iniţial pe cursa charter Boeing 3107, care s-a ciocnit cu o utilitară în momentul decolării, la ora 11,47.

‘Niciunul dintre pasageri sau membrii echipajului nu a suferit leziuni. TAROM a făcut tot posibilul să le creeze confortul necesar, le-a oferit pasagerilor sandviÅŸuri ÅŸi băuturi răcoritoare. La trei ore de la incident, pasagerii au fost duÅŸi la o altă aeronavă, cu care au decolat la ora 16,01’, a subliniat Mădălin Tudor.

Purtătorul de cuvânt al TAROM a arătat că pasagerii puteau fi îmbarcaţi la bordul altei aeronave mai repede, dar acest lucru a fost îngreunat de procedurile de siguranţă, precum şi de cele de îndepărtare a bagajelor.

Cursa charter cu destinaţia Egipt a fost închiriată de o agenţie de turism. Cei nouă pasageri care au renunţat la zbor vor fi despăgubiţi.

Comandantul aeronavei, Nicolae Dinescu, a subliniat că a urmat toate procedurile legale din punct de vedere tehnic. ‘După aprobarea de intrare pe pista 08, din dreapta, am avut ÅŸi aprobarea de decolare. ÃŽn procedura de decolare, după 500 de metri, am întâlnit acest obstacol pe care nu am putut să-l evităm ÅŸi a urmat procedura de întrerupere a decolării cu ieÅŸirea în spaÅ£iul verde, unde am urmat evacuarea pasagerilor. Tehnic ÅŸi profesional, mi-am făcut datoria cât am putut ÅŸi s-a văzut că, în urma acestei evacuări, niciun pasager nu a avut de suferit’, a spus Nicolae Dinescu.

El a precizat că utilitara, pe care a observat-o cu numai 100 de metri înainte de impact, era nesemnalizată şi nu avea girofarurile aprinse.

Aeronava avea, în momentul impactului, 170 de km la oră, a menţionat comandantul Dinescu.

O aeronavă a companiei TAROM s-a lovit, la puţin timp după ora 11,30, de o maşină utilitară, pe pista aeroportului Henri Coandă din Bucureşti, în momentul în care decola spre Sharm el-Sheikh. În urma impactului, unul dintre motoarele aeronavei a fost avariat.

Maşina de care s-a lovit aeronava a fost distrusă, dar pista nu a fost avariată.ROMPRES

Adauga un comentariu

*