Statuie a lui John Wayne inaugurată la un muzeu dedicat cowboy-lor

Cu ocazia împlinirii unui secol de la naşterea actorului John Wayne, simbolul filmelor western americane, amintirea sa a fost onorată prin inaugurarea unei statui din bronz ce-l înfăţişează în costum de cowboy la National Cowboy and Western Heritage Museum, informează luni Associated Press recepţionată de Rompres.

Doi dintre nepoţii marelui actor, Anita LaCava Swift şi Nick Kuhle, au participat la inaugurarea acestei statui a bunicului lor în costum western, dotat cu cartuşieră şi pistol în jurul brâului şi cu puşca în mână.

‘De câte ori avem ocazia să ne întâlnim cu fanii bunicului nostru trăim o experienţă extraordinară pentru că John Wayne a încetat din viaţă în urmaă cu 30 de ani dar încă sunt copii de 3 ani care vin la noi ÅŸi ne spun cât de mult îl iubesc, ”a declarat Anita LaCava Swift.

‘Este incredibil ÅŸi minunat să avem un bunic cu statut de legendă”, a completat ÅŸi Nick Kuhle.

Autorul sculpturii, Edward J. Fraughton, a precizat că s-a inspirat în crearea acestui portret în bronz după rolurile lui John Wayne din perioada sa de mijloc a carierei şi a adăugat că a încercat să-i confere sculpturii o dimensiune epică care să transceadă rolurile lui John Wayne reunindu-le, fără a putea fi asimilată unui singur film al marelui actor.ROMPRES

Adauga un comentariu

*