Orice medic dentist va putea face radiografii dentare fără o pregătire suplimentară

Orice medic dentist care are certificat de liberă practică va putea realiza radiografii dentare şi va putea interpreta diagnosticul fără a fi nevoie de competenţe suplimentare în radiologie, potrivit unei decizii a Colegiului Medicilor Dentişti.

Potrivit deciziei Colegiului Medicilor Dentişti, orice cabinet medical, indiferent de forma de organizare, va putea efectua activităţi de radiologie dentară cu aviz din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare şi a Ministerului Sănătăţii Publice.

Medicul dentist Augustin Mihai, din comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii, a explicat, marÅ£i, pentru NewsIn că înainte de luarea acestei decizii în cadrul colegiului, medicii dentiÅŸti erau obligaÅ£i să facă niÅŸte cursuri de specialitate pentru a putea efectua radiografii. „Nu era necesar să facă aceste cursuri pentru că aveau deja cu toÅ£ii aceste cunoÅŸtinÅ£e din timpul facultăţii ÅŸi rezidenÅ£iatului, deci era suficient certificatul de liberă practică pentru a dovedi aceste competenÅ£e în radiologia dentară”, a spus medicul.

Adauga un comentariu

*