Onestiul nu va avea centru pietonal

Ca urmare a solicitarilor venite din partea tinerilor din Onesti, consilierul local Mihai Sova a initiat un proiect privind inchiderea traficului rutier pe bulevardul Oituz, de la intersectia cu Strada Tineretului si pâna la intersectia cu Strada Postei, in zilele de sâmbata si duminica, intre orele 8 si 20. Portiunea de bulevard ar fi urmat sa fie folosita doar de pietoni, pentru plimbari, divertisment, activitati sportive etc., iar traficul rutier ar fi fost deviat pe Bulevardul Republicii, prin Strada Tineretului. S-ar fi realizat un adevarat centru pietonal, des intâlnit in orasele din Ardeal, cum ar fi Brasovul sau Sibiul.
Onestiul nu va avea un astfel de centru pietonal, intrucât proiectul initiat de Mihai Sova a fost respins la ultima sedinta a Consiliului Local. S-au impotrivit, in primul rând reprezentantii executivului, cele mai multe critici venind din partea Biroului tehnic-gospodaresc, condus de subinginera Monica Rotaru. Intr-un raport scris, ea a precizat ca bulevardul Oituz face parte din DN 11, Miercurea Ciuc – Bacau, dar si din drumul european E 574, care face legatura dintre Ardeal si Moldova, iar Bulevardul Republicii si Strada Tineretului nu ar putea prelua surplusul de trafic. In plus, s-ar bloca activitatea celor 5 banci care au sediul pe b-dul Oituz dar si a unitatilor comerciale din zona.
Afirmatiile din raportul semnat de Monica Rotaru au fost considerate false de catre Mihai {ova, care considera ca ar fi trebuit sa se realizeze un studiu de impact, lucru care nu s-a facut. “Eu am discutat cu directorii de banci si cu patronii de magazine, iar ei sunt de acord cu inchiderea traficului rutier”, a sustinut ova. Insa impotriva proiectului au fost si alti consilieri locali, in special Ioana Adobricai, care a apreciat ca ar avea de suferit si imaginea municipiului. “Orasul ar capata o imagine de târg; ar veni toti tiganii sa vânda seminte sau margele impletite”, a spus Adobricai.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. sova viseaza cai verzi pe pereti

  2. adelina a zis:

    ar trebui sa li se dea tinerilor unele prioritati de care momentan nu au parte, toti viseaza sa plece afara si vor face acest lucru tinand cont ca in onesti tinerii nu prea au unde merge si se distra, primaria onesti ar trebui sa ia uneel masuri oferindurile tinerilor sansa de a se distra si ei un pic multumesc anticipat

  3. Ianciu Sorin a zis:

    domnilor in general orasele care se respecta au asemenea tronsoane de strazi deschise numai pentru pietoni nu vad de ce un oras ca al nostru nu ar avea un astfel de loc de deconectare. personal cred ca este o propunere buna.

Adauga un comentariu

*