Băcăuanii au o cutiuţă unde pot reclama dacă le-au fost încălcate drepturile

Instituţiile publice din judeţul Bacău sunt verificate asupra modului în care asigura transparenţa. Campania de verificare şi monitorizare este asigurată de Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO).

„Bacăul este al 39-lea judeÅ£ unde iniÅ£iem această campanie. Facem verificări cu specialiÅŸtii noÅŸtri, pe toate domeniile de activitate, de la SRI, Armată, PoliÅ£ie, instituÅ£ii de cultură, sanitare sau de educaÅ£ie. Evaluarea va consta în discuÅ£ii cu ÅŸefii de instituÅ£ii, dar ÅŸi din observaÅ£iile noastre la faÅ£a locului”, a declarat Florentin ScaleÅ£chi, preÅŸedintele OADO.

În faţa Prefecturii Bacău a fost instalată o cutie poştală, în care cetăţenii pot depune sesizări şi reclamaţii dacă le-au fost încălcate drepturile. Campania are rolul de a se vedea modul în care sunt asigurate şi respectate drepturile omului şi identificarea şi analizarea cazurilor de încălcare a acestor drepturi. La final, se va întocmi o notă de constatare, care va fi lăsată instituţiilor, Prefecturii, iar un raport va ajunge pe masa primului ministru, Călin Popescu-Tăriceanu.

Comentarii

  1. Pe cand si la Onesti o asemenea cutie?

  2. praslea a zis:

    Inca un organism care va toca frunze la caini.am s[ urmaresc aceasta activitate . apropo care este legea de organizare a acestei institutii?

Adauga un comentariu

*