Băcăuanii îndemnaţi să nu mai dea, funcţionarii să nu mai ia şpagă

Ministerul Integrarii Europene împreună cu ministerele AdministraÅ£iei ÅŸi Internelor ÅŸi JustiÅ£iei, derulează în aceste zile în judeÅ£ul Bacău o campanie de conÅŸtientizare ÅŸi informare a funcÅ£ionarilor publici ÅŸi a opiniei publice cu privire la fenomenul corupÅ£iei. Aceasta se intitulează „E.U. nu dau ÅŸi nu iau ÅŸpagă”.

Prefectura Bacău în colaborare cu Serviciul Teritorial AnticorupÅ£ie organizează o serie de activităţi, care se adresează atât funcÅ£ionarilor publici, cât ÅŸi cetăţenilor, în perioada 28- 29 iunie 2006. „Campania îşi propune informarea funcÅ£ionarilor asupra pericolelor profesionale asociate fenomenului ÅŸpagă ÅŸi iniÅ£ierea acestora într-un proces de reconstrucÅ£ie organizaÅ£ională ÅŸi de atitudine asociată funcÅ£ionarului public european. Totodată, îşi propune schimbarea atitudinii oamenilor de a da ÅŸpagă, alături de informarea cetăţenilor asupra diferitelor instrumente de combatere a micii corupÅ£ii”, spune prefectul Gabriel Berca.

Băcăuanii vor beneficia, astfel, de informaţii din afişe, pliante şi insigne, la
punctul de informare din incinta Prefecturii Bacău. Pe stradă se vor organiza sondaje de opinie. Este ÅŸtiut faptul că mai peste tot, orice problemă, cât de mică, se rezolvă cu o „atenÅ£ie”. ÃŽn spital trebuie să bagi bani în buzunarul medicilor sau asistentelor, pentru un concediu medical trebuie să laÅŸi iar o atenÅ£ie, la fel ÅŸi pentru un bilet de tratament sau ca să ajungi mai în faţă la o coadă. Aproape pentru orice autorizaÅ£ie, pentru permisul auto ÅŸi multe altele, fiecare din noi s-a văzut nevoit sa dea o atenÅ£ie, sau să apeleze la o persoană influentă.

Comentarii

  1. Nici o data n-o sa dispara spaga din tara noastra.Prea multi sunt cei care o practica.Sunteti pensionar si vreti un bilet de tratament?Incercati sa-l obtineti fara macar 500000 lei

Adauga un comentariu

*