Previziunile astrologice pentru anul 2020

Anul 2020 este unul dintre cei mai aparte din punct de vedere astrologic, pentru că aduce aspecte puternice și tranzite deosebit de intense și este marcat de patru eclipse de Lună (de două ori mai multe decât de obicei), pe lângă cele două eclipse de Soare.

În plus, Venus și Marte petrec în 2020 neobișnuit de multă vreme în Gemeni, respectiv în Berbec, din cauză că retrogradează. Retrogradările lui Marte și Venus ar putea bulversa nițel relațiile cu ceilalți, modul în care comunicăm și modul în care înțelegem să acționăm pentru a ne îndeplini dorințele. Dar eastrolog.ro apreciază că aceste bulversări sunt de bun augur și absolut necesare, pentru că deschid calea unor idei noi, unor schimbări constructive, decizii radicale și reevaluări curajoase.

Conjuncțiile care constituie evenimentele astrologice ale anului 2020 se formează între Saturn și Pluton (1-25 ianuarie), între Jupiter și Pluton (27 martie – 15 aprilie, 19 iunie – 10 iulie, 5–19 noiembrie), și între Jupiter și Saturn (în decembrie).

Conjuncțiile indică încheierea unor cicluri importante de evoluție, atât la nivel personal cât și la nivel social, și începerea altor cicluri. Este foarte posibil să asistăm la reașezări radicale la nivel social și la schimbări neașteptate în echilibrul marilor puteri ale lumii. S-ar putea afirma că intrăm într-o nouă eră de transformări sociale și economice.

Conjuncția Saturn-Pluton are loc în Capricorn, zodia de Domiciliu a lui Saturn, și poate ridica problema gestionării resurselor materiale, atât la nivel personal cât și, mai ales, la nivel social. Istoria ne învață că dorința de a avea acces la cât mai multe resurse poate conduce la conflicte, la răsturnarea (Pluton) unor structuri (Saturn) pentru a fi instaurate altele, diferite dar nu neapărat mai bune. Se vor activa, cu siguranță, teme importante legate de putere și de gestionarea acesteia la nivel înalt, teme legate de marile grupuri de interese care trag sforile din culisele omenirii, teme legate de puterea materială. Eastrolog.ro apreciază că este posibil să iasă la lumină multe lucruri care au rămas ascunse omului de rând, să se răstoarne anumte sisteme de valori, să se vadă mult mai bine corupția la nivel înalt și diferența dintre aparență și esență, dintre ceea ce ni se prezintă public și ceea ce se ascunde în spatele ușilor închise, în instituții publice etc.

În acest context, tranzitul lui Jupiter în Capricorn, mai ales în conjuncție cu Pluton, ar putea ridica mari semne de întrebare legate de etică, de moralitate, de corectitudine în distribuirea și gestionarea resurselor.

Dacă privim și spre Uranus, care tranzitează Taurul până în 2026, nu putem să nu mergem cu gândul la reforme monetare, la schimbări în sistemele economice sau în funcționarea sistemului bancar, la răsturnări de situație în economia mondială. Dar tranzitul lui Uranus în Taur are mare legătură cu resursele naturale și cu roadele pământului și ridică, împreună cu tranzitul lui Neptun în Pești, chestiuni legate de mediu, de poluare și de ecologie. Epuizarea rapidă a resurselor mondiale, poluarea apelor și extincția a numeroase specii de animale și plante care ajută la menținerea echilibrului natural al Pământului, pot impune la un moment dat măsuri radicale, limitative. Eastrolog.ro apreciază că ne apropiem cu pași mari de acest moment.

Din 2 decembrie 2019, Jupiter tranzitează Capricornul până la 19 decembrie 2020. Jupiter nu e în deplinătatea forțelor sale în Capricorn, dar asta nu înseamnă că nu-i vom simți deloc influența. Dimpotrivă. După mai mulți ani în decursul cărora am perceput doar efortul, limitarea și transformările radicale care ne-au dat viața peste cap, Jupiter aduce acum o rază de lumină și de optimism. Începem să vedem și micile progrese înregistrate în timp, întrezărim oportunitățile din situațiile complicate ce urmează și înțelegem necesitatea unor investiții înțelepte, făcute cu sacrificii și strâmtorări, pentru a obține rezultate solide pe termen lung. Cu alte cuvinte, pentru un bine general, am putea face cu toții anumite sacrificii, ne-am putea supune unor constrângeri sau limitări, gândindu-ne la beneficiile pe termen lung și la ceea ce lăsăm moștenire urmașilor noștri.

Ideea de responsabilitate socială ar putea fi accentuată de faptul că în 2020 Saturn tranzitează Vărsătorul pentru scurt timp, în perioada 22 martie – 2 iulie, pentru ca apoi, din 17 decembrie, să se instaleze aici pentru următorii doi ani. Tranzitul lui Saturn în Vărsător, zodie al cărei guvernator tradițional este, ar putea trezi în fiecare dintre noi altruismul, spiritul umanitar și dorința de a face bine celorlalți și de a ne implica mai mult în viața socială.

De asemenea, tranzitul lui Saturn în Vărsător ne poate ajuta să înțelegem care ne sunt limitările sociale sau să conștientizăm mai bine ce ne împiedică să progresăm la nivel individual, dar și la nivel colectiv. Astfel, am putea găsi înțelepciunea de a armoniza metode mai vechi de lucru sau concepții mai vechi, cu metode și idei inovative. De asemenea, tranzitul lui Saturn în Vărsător ne încurajează să consolidăm relațiile cu ceilalți sau să impunem limite acolo unde simțim că autoritatea ne este încălcată pe nedrept.

La 21 decembrie 2020, Jupiter și Saturn se apropie unul de celălalt în Capricorn și ajung să formeze o conjuncție perfectă chiar în primul grad din Vărsător. Prin urmare, ne orientăm cu mai multă încredere spre viitor, în loc să ne cramponăm de concepții și structuri învechite. Eventualele obstacole nu mai par de netrecut, mai ales dacă există o planificare făcută anterior cu răbdare și pragmatism. Prezența lui Jupiter în Vărsător, alături de Saturn, ne încurajează să identificăm temerile care ne împiedică să progresăm, și să le depășim prin metode mai puțin formale sau poate chiar cu mijloace mai puțin ortodoxe, dar nu incorecte.

În plan personal, conjuncțiile din 2020 ne sporesc puterea de concentrare, capacitatea de a persevera, determinarea de a reuși în ceea ce ne-am propus și de a face schimbări pe care până acum le-am amânat sau de care ne-a fost de-a dreptul teamă. Prin urmare, eastrolog.ro apreciază că anul 2020 ar putea fi anul marilor alegeri, al acțiunilor care ne schimbă viața, al asumării propriului drum, cu consecințele de rigoare.

Pe final de an, prezența lui Jupiter în Vărsător, alături de Saturn, ar putea trezi în unii dintre noi intoleranță, snobism și fanatism în opinii. Dar este vremea să privim dincolo de noi înșine și să ne gândim la ceea ce este mai bine pentru colectiv, pentru noi toți ca nație și chiar ca umanitate.

Tranzitul prelungit al lui Marte prin Berbec funcționează ca un declanșator pentru planetele din Capricorn, planete cu care se află în aspect tensionat, de careu, între 28 iunie 2020 și 7 ianuarie 2021. Prin urmare, eastrolog.ro apreciază că a doua jumătate a anului poate fi mult mai învolburată, marcată de evenimente violente, ce implică forțe de ordine sau chiar forțe armate. Am putea avea parte de proteste și frământări sociale.

La nivel personal, unii ar putea simți o sete acută de putere sau dorința de a prelua controlul asupra unor situații. Acest lucru nu e neapărat rău în cazul celor care până acum au îndurat abuzuri și nedreptăți, fie din partea șefului, fie din partea perechii de viață sau a altor persoane ori instituții. Aceștia își pot găsi acum curajul de a lupta pentru ceea ce li se cuvine, de a se rupe de o relație ori de a pune capăt unei situații etc.

Așadar, putem folosi cu toții energia acestor aspecte pentru a răzbate în situații complicate, dar eastrolog.ro subliniază că nu se recomandă ca în acest proces să încălcăm drepturile altora sau să devenim excesiv de agresivi în atingerea scopurilor propuse. Vom avea cu siguranță energia necesară pentru a începe proiecte și relații noi, dar și impulsivitatea de a ne asuma riscuri prea mari.

Unii s-ar putea crede invincibili, ceea ce devine păgubos și periculos. Este mai bine să apelăm la calitățile de strateg, de bun planificator și organizator, ale zodiei Capricorn, pe care să le punem apoi în aplicare cu îndrăzneala și neînfricarea Berbecului.

Tranzitul planetei Venus în Gemeni, între 3 aprilie și 6 august 2020 (cu o perioadă de retrogradare între 13 mai și 25 iunie), favorizează comunicarea în relațiile cu ceilalți. Prin rmare, am putea deveni mai detașați în plan afectiv și mai obiectivi, mai dispuși să cercetăm posibilitățile în loc să ne asumăm imediat angajamente și responsabilități. Tranzitul lui Venus în Gemeni este un tranzit relaxat, care stimulează interacțiunile intelectuale, dar mai puțin pe cele pasionale. S-ar putea spune, de exemplu, că ne incită mai mult inteligența celor din jur decât atractivitatea lor fizică. Discuțiile destinse și chiar pline de umor îi pot ajuta pe oameni să se cunoască mai bine, să creeze punți de legătură la nivel mental, intelectual.

 

Planetele grele în 2020

Jupiter în 2020

 • Jupiter începe anul 2020 în Capricorn (unde a intrat la 2 decembrie 2019).
 • Retrogradează 122 zile, în intervalul 14 mai – 13 septembrie 2020, de la 27° la 17° Capricorn.
 • Intră în Vărsător la 19 decembrie 2020.

Saturn în 2020

 • Saturn începe anul 2020 în Capricorn (unde a intrat la 20 decembrie 2017).
 • La 22 martie 2020 intră în Vărsător.
 • Retrogradează 141 zile, începând din 11 mai 2020.
 • În mișcare (aparent) retrogradă, se întoarce în Capricorn la 1 iulie 2020.
 • Își încetează retrogradarea la 29 septembrie 2020 (25° Capricorn).
 • Reintră în Vărsător la 17 decembrie 2020.

Uranus în 2020

 • Uranus petrece tot anul 2020 în Taur (pe care îl tranzitează în perioada 15 mai 2018 – 7 iulie 2025).
 • Până la 11 ianuarie este retrograd (retrogradare începută la 12 august 2019).
 • Retrogradează din nou, timp de 139 zile, începând din 15 august 2020 (până la 14 ianuarie 2021, între 10° și 6° Taur).

Neptun în 2020

 • Neptun se află în continuare în Pești (ingres: 3 februarie 2012), unde vă rămâne până la 30 martie 2025.
 • Retrogradează în intervalul 23 iunie – 29 noiembrie 2020, de la 20° la 18° Pești.

Pluton în 2020

 • Pluton petrece tot anul 2020 în Capricorn (ingres: 27 noiembrie 2008), pe care îl tranzitează până la 23 martie 2023.
 • Retrogradează în intervalul 25 aprilie – 4 octombrie 2020.

Sursa: https://www.eastrolog.ro

Adauga un comentariu

*