Trucuri simple să alungi cârceii

Un nivel crescut de vitamina D poate să conducă la apariția cârceilor, mai ales în timpul nopții. Vitamina are rolul de a reface și genera fibrele musculare, dar în exces poate da contracții musculare. În cele ce urmează găsești mai multe cauze ale cârceilor și moduri de a scăpa de aceștia!

O altă cauză ar fi aceea că în timp ce stai întinsă sau așezată pe scaun prea mult timp, nervii pot să transmită către mușchi prea multe semnale deodată, ceea ce duce la spasme ale musculaturii.

Ce-i de făcut

Când apar cârceii și te trezesc din somn, ridică-te din pat și fă același timp de întinderi ca la culcare. Un alt truc este ca timp de un minut să sari pur și simplu într-un picior, mai precis în cel afectat de cârcei. Pare amuzant, dar este cu adevărat eficient. Durerea te va lăsa imediat.

Câteva exerciții înainte de culcare

Fă-ți timp pentru câteva întinderi. Trei minute ar fi de ajuns. Trebuie puse în mișcare puțin gambele, tendoanele din zona genunchiului, musculatura picioarelor.

Stând în șezut în pat sau pe covor, cu picioarele întinse și lipite unul de altul, apleacă-te cât mai mult posibil cu mâinile în jurul gambelor. Du în față vârfurile picioarelor până simți tensiune în zona gambelor. Numără până la zece și relaxează.

Întinde mâinile pe un perete și întinde un picior în spate fără să flexezi genunchii. Apleacă-te spre perete, îndoind coatele și genunchiul piciorului din față până când simți tensiune în piciorul dus în spate. Menține poziția pentru 10-15 secunde, apoi repetă mișcarea schimbând piciorul.

Când pot apărea mai des

După vârsta de 50 de ani, cârceii te pot supăra mai mult și e posibil să-ți provoace dureri mai mari. Cauza o reprezintă reducerea numărului de celule nervoase. Celulele rămase își accelerează activitatea, deci pot transmite impulsuri multiple către musculatură.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*