Ce medicamente nu trebuie să iei când ești răcit

Primăvara, vremea caldă de afară trezește la viață nu doar primii ghiocei, dar și virusurile gripale. Ei bine, o alimentație bogată în vitamine va ajuta sistemul imunitar să reacționeze mult mai bine la factorii externi.

La cele mai mici semne de răceală apelăm la tot felul de pastile care nu sunt recomandate de specialiști. Ba mai mult, este indicat să eviți unele medicamente. Eventual, le poți încerca pe acelea care sunt pe bază de plante sau remediile naturale.
Renunță la antibiotice
Nu lua medicamente fără recomandarea medicului. De asemenea, încearcă să renunți la antibiotice și siropuri de tuse.
Reacțiile alergice sunt posibile la orice medicament, inclusiv la antibiotice. Multe dintre ele sunt ușoare, dar altele pot fi grave și necesită asistență medicală.
Antibioticele distrug atât bacteriile rele, cât și pe cele bune, perturbând astfel echilibrul florei intestinale. Astfel, în cazul unei răceli, te ajută să scapi de infecții, dar îți poate afecta stomacul, precum și alte organe. De asemenea, dacă le consumi des, poți să devii imun la antibiotice.
Totodată, este indicat să renunți la picăturile nazale, fiind de preferat să foloseşti șervețele din hârtie, pe care să pui eventual o picătură de ulei de lavandă sau de eucalipt.
Usturoiul luptă cu răceala
Usturoiul stimulează sistemul imunitar şi luptă cu gripa şi răceala. Încă de la primele simptome ale răcelii, taie un cățel de usturoi crud în mai multe bucăți și consumă-l.
Ceaiul de cimbru cu usturoi, de asemenea, este benefic, în caz de tuse. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de cimbru amestecat cu 1 cățel de usturoi. Se bea cel puțin 1 dată pe zi și se îndulcește cu miere.
Ridichea neagră, medicament natural
Siropul de ridiche te scapă de răceală. Se ia o ridichie neagră și se scobește la cotorul unde au crescut frunzele. Se face un cornet adânc, care se umple pe jumătate cu miere. Se lasă peste noapte, iar dimineața se bea siropul.
De asemenea, o infuzie preparată din 50 g ridiche tocată, la 250 ml de apă clocotită, te poate scăpa de tuse. Se infuzează 15 minute, se filtrează și se beau câte 2 căni pe zi.
Chimen, pentru afecțiunile respiratorii de sezon
Ceaiul de chimen este eficient şi împotriva răcelilor. Este indicată în caz de astm bronşic şi de dureri de cap. Pentru afecțiuni respiratorii de sezon – răceală sau gripă, poți face o infuzie obținută dintr-o linguriță de fructe uscate la o cană cu apă. Se beau 2-3 căni pe zi.
Atenție!
Când suferi de gripă sau răceală, cel mai indicat este să te odihneşti și să stai în pat.
Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*