Avantajele ceaiului din frunze de avocado

Nu mai încape nicio îndoială că avocado face parte din categoria alimentelor care ar trebui folosite cât mai des cu putință, având reale beneficii asupra organismului uman, însă știi ce avantaje au frunzele de avocado?

Când vine vorba despre acest fruct minune, avocado, se pare că nu doar pulpa este plină de beneficii, inclusiv frunzele conțin multe substanțe utile pentru tine și anume: flavonol, quercetin, glucozid, polifenol, Estragol, alfa și beta pinen, cineol, limonen, serotonină, flavonoide.

Mai mult de atât avocado în sine conține una din cele mai bune surse de grăsime sănătoasă . Și ne referim bineînțeles la o componentă expusă mai sus și anume acidul oleic, care ajută printre altele și la reducerea nivelului de colesterol, favorizează absorbția substanțelor nutritive din alimente.

Oferă protecție împotriva bolilor degenerative datorită conținutului de flavonol contribuie la protejarea organismul de bolilor degenerative, cum ar fi osteoartrita.

Fruzele de avocado ajută și la prevenirea îmbătrânirii premature mai ales datorită conținutului de quercetin care este totodată și un bun diuretic.
Efectul diuretic te va ajuta să elimini mai ușor toxinele, însă este necesar să consumi suficientă apă pentru a preveni deshidratarea.

Polfenolii și pinenii conținuți de către frunzele de avocado contribuie într-o manieră activă la inhibarea bacteriilor din organism și la stoparea evoluției lor, prevenind în felul acesta orice fel de infecție să se răspândească.

Ameliorează durerile de cap

Un simplu ceai poate face minuni pentru sănătatea ta, mai ales dacă alegi să faci o infuzie dîn frunze de avocado, astfel vei elimina orice fel de durere de cap.

În plus vei combate cu succes constipația și vei elimina stresul, iar în cazul în care îl consumi atunci când ești nervos vei observa cum calmul se va instala destul de repede.

Durerile de dinți se vor ameliora și în plus acest ceai este util și pentru a trata infecțiile tractului urinar cât și pentru a trata hipertensiunea arterială.

Dacă te confrunți cu diabet sau viermi intestinali, de asemenea este extrem de sănătos și util.

Elimină pietrele de la rinichi

Datorită efectului său diuretic este util și în cazul în care ai fost depistat cu pietre la rinichi, sau ai nevoie de un tratament naturist pentru a-ți regla menstruația și a ameliora simptomele menopauzei.

Pentru prepararea ceaiului ai nevoie de 3 frunze proaspete de avocado și un litru de apă, sau 4 lingurițe de plantă uscată la un litru de apă.

Adaugă frunzele în apa fiartă și lasă apoi la infuzat 5-10 minute, strecoară și bea o cană pe zi.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*