Ceaiul de scorțișoară, doza ta de sănătate

Un condiment renumit, scorțișoara are numeroase componente active și uleiuri esențiale, benefice pentru organism.

Condiment originar din Sri Lanka și sudul Indiei, scorțișoara conține atât  tanini, cât și carbohidrați.
Are efecte anticancerigene, folosirea ei ajutând la diminuarea cantității de sânge care ajunge la tumori, așa explicându-se efectele sale antitumorale.În plus, reduce nivelul de lipide din sânge, fiind recomandat persoanelor care suferă de diabet zaharat.
Reduce nivelul colesterolului rău și al trigliceridelor
Cercetările cu privire la beneficiile scorțișoarei au scos la iveală faptul că un consum constant de ceai de scorțișoară reduce semnificativ atât nivelul de lipide, cât și valoarea trigliceridelor, dar și a colesterolul rău, motiv pentru care poți începe să te bucuri de minunatele sale efecte și să îți păstrezi trupul sănătos.
Studiile efectuate pe cobai susțin că scorțișoara este capabilă să reducă rezistența la insulină și glucoză, de aceea este un bun remediu naturist pentru a-ți menține greutatea în limite normale, deci un aliat în timpul curei de slăbire.
Cercetarea apărută în publicația „Biochimie” susține că tocmai capacitatea sa de a regla nivelul de zahăr din organism este responsabilă de prevenirea diabetului. Substanțele din compoziția ceaiului de scorțișoară au efecte antioxidante, antimicrobiale, antiinflamatoare, antidiabetice și antitumorale.
Ceaiul de scorțișoară întărește imunitatea
Având un gust deosebit, se folosește pe post de condiment și ca tratament naturist. Consumată sub formă de ceai, scorțișoara ameliorează simptomele de răceală, ajută la îmbunătățirea circulației sangvine, tratează indigestia și în perioadele reci ajută la menținerea temperaturii corporale în limite bune.
Dacă alegi să bei o cană de ceai de scorțișoară cu o linguriță de miere de albine, seara, vei contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare și la normalizarea metabolismului. Totodată, vei ajuta la eliminarea mult mai eficientă a toxinelor din organism.
La un litru de apă fiartă adaugă o lingură de scorțișoară (baton mărunțit)  și lasă la infuzat 30 de minute.
Poți adăuga o linguriță de miere și înainte de fiecare masă să consumi o cană din acest ceai pentru a facilita digestia.
Atenție!
Evită să consumi scorțișoară atât sub formă de condiment cât și ceai dacă ești însărcinată sau alăptezi.
Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*