Aceste alimente sunt pansamente gastrice!

Ai sărit peste programul tău alimentar sănătos și ai mâncat preparate care ți-au adus la pachet dureri de stomac? Aceste alimente sunt considerate adevărate pansamente gastrice, ajutând stomacul să funcționeze corespunzător.

Să ai un stil de viață sănătos și echilibrat nu este ușor, dar nici imposibil. Și asta din cauza faptului că ai la îndemână foarte multe tentații și produse din care să alegi, iar în funcție de alegerile tale, organismul răspunde prin diverse stări resimțite ulterior.

Semințele de chia, un must have dimineața

Pentru sănătatea ta, indicat ar fi să alegi dimineața la micul dejun o porție de iaurt cu semințe de in, semințe de susan, muguri de brad, tărâțe de psyllium, chia, acestea din urmă fiind o veritabilă sursă de vitamine și minerale extrem de importante pentru buna funcționare a tranzitului intestinal.

În plus, semințele de chia sunt remediul ideal pentru o siluetă perfectă, și asta deoarece te ajută să scapi de pofta de dulce.

Nucile și somonul

Nucile reprezintă o gustare ideală pe parcursul zilei, mai ales dacă vrei să stai la distanță de tentațiile dulci și nesănătoase.

Consumate seara alături de un pahar de iaurt sunt considerate ca fiind un adevărat elixir pentru creier și intestine. Iar somonul reprezintă cea mai bună alegere pentru cină.

Avocado este de asemenea un alt super aliment care te poate ajuta să ai grijă de buna activitate a stomacului tău și să îți asiguri o digestie corectă.

O altă variantă sănătoasă o reprezintă fructele de mare care pot fi consumate de asemenea la masa de seară, mai ales dacă alegi să le combini cu salată și cu zeamă de lămâie.

Supa-cremă de dovlecel reglează tranzitul

Unul dintre cele mai sănătoase preparate, supa-cremă de dovlecel ajută într-un mod rapid la reglarea tranzitului intestinal și te va ajuta să combați efectele radicalilor liberi.

Este destul de sățioasă, ceea ce înseamnă că nu vei mânca foarte multă. E hrănitoare și un real „pansament” pentru organismul tău.

Poți să o consumi atât la prânz, cât și la cină.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*