Ce poți trata cu remedii din vâsc

Îl găsești de vânzare în multe piețe și târguri. Vâscul, căci despre el este vorba, îți aduce noroc, dar și sănătate, pentru că este eficient în tratamentele naturiste ale multor boli.

Preparatele pe bază de vâsc au acţiune vasodilatatoarere, hipotensivă şi bradicardiantă, scad tensiunea arterială şi reduc ritmul cardiac, efect cardiotonic, calmează inima agitată, antispasmotic, acţiune antitumorală, hemostatică.

Există câțiva compuși activi care îi conferă vâscului proprietăți medicinale de necontestat: viscotoxinele, beta amirina și derivați ai acidului oleanolic, evercetina, acidul viscic (cu puternică acțiune antitumorală), derivații de colină și alcaloizii.

Pulberea îți crește aportul de vitamina C

Fiind bogat în flavonoizi, dar şi în vitamina C, vâscul este de mare ajutor atunci când ai răcit. Tusea este calmată cu ajutorul unei căni cu ceai de vâsc.
Totodată, pulberea obţinută din această plantă, câte o linguriţă de două ori pe zi, creşte imunitatea. Poţi apela şi la un extract de mlădiţă de vâsc, 30 de picături pe zi (le pui într-un pahar cu apă).

Sucul combate oboseala

Sucul de vâsc este un remediu indicat în caz de sterilitatea feminină şi pentru oboseală cronică. Îl prepari din frunze şi din tulpini proaspăt culese. Le speli şi le pui în storcător. Apoi, diluezi 20 de picături într-un pahar cu apă. Ca să aibă efect, remediul se ia o dată pe zi, timp de două-trei luni.

Femeile care au probleme de fertilitate pot bea 20-25 de picături de suc dizolvat într-un pahar cu apă, pe stomacul gol, dimineaţa, cât şi seara, la o jumătate de oră după cină.

Tinctura și ceaiul de vâsc normalizează tensiunea

Vâscul este de mare ajutor în tratarea hipertensiunii arteriale. Poţi apela la tinctura de vâsc, care se găseşte la magazinele cu produse naturale, cât şi la ceai.

Ceaiul trebuie băut şase săptămâni, într-o cură care trebuie ţinută o dată pe an. Se beau câte trei căni pe zi timp de trei săptămâni, două căni timp de două săptămâni şi o cană timp de o săptămână.

Vâscul stabilizează ritmul cardiac excesiv și dilată arterele, prin reducerea tensiunii arteriale. Acesta acționează în mod direct asupra nervului pentru a reduce frecvența cardiacă în timp ce conduce la consolidarea pereților capilarelor periferice.

Zilnic se beau 3 căni de ceai rece, care va normaliza circulaţia sângelui, activitatea inimii, va îndepărta senzaţia de moleşeală, iar persoana în cauză va avea o putere mai mare de muncă.

O dată pe an se face o cură cu ceai: timp de 3 săptămâni se beau 3 căni de ceai /zi, timp de 2 săptămâni se beau 2 căni de ceai/ zi şi apoi o săptămână se bea o cană de ceai/ zi.

Acest tratament echilibrează tensiunea arterială şi circulaţia sângelui. Pentru ateroscleroză, ischemie cardiacă, hipertensiune, palpitaţii se recomandă un tratament cu tinctură-2 linguriţe înainte de fiecare masă, timp îndelungat, cel puţin o lună.

Pentru tratamentul hipertensiunii se mai folosește următoarea schemă: în prima săptămână se bea zilnic câte o cană de infuzie în două reprize, în a doua săptămână câte 2 căni pe zi, iar în cea de-a 3-a săptămână câte 3 căni pe zi.

Începând cu săptămâna a 4-a se inversează dozajul: se scade câte o cană pe zi, până se ajunge la o singură cană și se ține timp de un an. Tratamentul va fi însoțit de consumarea de usturoi.
Infuzia alungă migrenele și nevralgiile

Fiindcă are proprietăţi vasodilatatoare, hipotensoare, antispasmodice, decongestive, antitumorale şi de eliminare a ureei, vâscul este recomandat în tratarea afecţiunilor cardiovasculare, respiratorii, ale sistemului nervos, dar şi cele tumorale.

Îl poţi folosi şi în caz de convulsii, migrene de origine nervoasă şi nevralgii. În uz extern este utilizat sub forma de comprese în nevralgii, sciatică si dureri reumatismale sau sub forma de băi de şezut în cazul leucoreei abundente. Pentru uzul intern se poate opta pentru infuzii, macerate în vin alb, pulbere în capsule, sirop sau pilule.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*