RAIUL DIN INIMI TINERE

Astăzi am trăit din nou convingerea că alături de oameni implicați și de copii minunați, poți realiza aproape orice. Sclipirile din ochi, energia, creativitatea și dorința de a ajuta, de a dărui au constituit și în luna decembrie motto-ul sub care elevii Liceului Tehnologic  „J.M.Elias ” din Sascut au trăit și au respirat. Nu au fost însă singuri în „cruciada” pe care o desfășoară de ceva ani.

Sensibilizând comunitatea, căutând cu forțele și priceperea lor sprijin pentru a putea dărui un strop de sprijin,  un grăunte de bucurie celor în nevoie, au reuși să ducă la bun sfârșit mai multe acțiuni care, cu certitudine, i-au lăsat mai experimentați, mai buni și mult mai luminoși în pragul acestor Sfinte Sărbători de iarnă.  Nu i-au uitat nici pe cei care sunt aproape de ei, nici pe cei care se află la mai mulți kilometri. Aproape, în comunitate, au dăruit colinde, lumină și daruri, ghidați de directorul unității, profesorul Paris Alin-Mihai, de doamna profesoară Graur Luminița și cu mâna de ajutor întinsă de de părintele paroh Săviță Graur. Au donat legume și fructe pentru 25 de familii defavorizate în săptămâna legumelor și fructelor, în proiectul SNAC, „vinovată” de inițiativă fiind d-na profesoară Maria Pascu.

Tradiția nu putea fi întreruptă și, așa cum fac de ceva timp încoace, au vizitat Căsuța de tip familial „Arcadie Șeptilici” – Centrul de Servicii Sociale Bacău, unde au dus daruri și au interacționat cu locatarii căsuței. Cele  dăruite au fost colectate de către elevi (fructe, dulciuri, produse de igienă corporală, produse de curațenie) sau cumpărate cu donațiile făcute de elevi, profesori și comunitate. Activitatea a fost coordonată de doamna profesoară Aurelia Dascălu. De fiecare dată au reușit să obțină sprijinul Protopopiatului  din Sascut, părintele protopop Negoiță Ioan fiind foarte apropiat de elevi și de mediul școlar, precum și sprijinul agenților economici din comunitate și al Primăriei. Așa cum știm „ Dar din dar se face rai”, un rai în sufletele lor frumoase și un colț de bucurie pentru cei care au primit cu inima deschisă generozitatea lor.

Adauga un comentariu

*