Zincul ar putea preveni cancerul esofagian

Suplimentele de zinc pot stopa proliferarea celulelor canceroase la nivelul esofagului, potrivit unui nou studiu. Cercetările anterioare arătau că zincul este esenţial pentru menţinerea sănătăţii umane.

Cu toate acestea, nu se ştia cum împiedică răspândirea cancerului în esofag. Echipa condusă de Zui Pan, profesor asociat la Colegiul de Sănătate din cadrul UTA, a descoperit că zincul inhibă creşterea celulelor canceroase. Rezultatele au fost publicate în revista oficială a Federaţiei Societăţii Americane de Biologie Experimentală.

Cancerul esofagian este a şasea cauză de deces în întreaga lume, potrivit Institutului Naţional al Cancerului. În Statele Unite s-au înregistrat anul trecut aproape 16 000 de decese cauzate de cancerul esofagian. Rata medie de supravieţuire pe cinci ani este mai mică de 20%. Acest studiu ar putea ajuta pe viitor la salvarea de vieţi. ,,Mulţi pacienţi care fuseseră diagnosticaţi cu cancer aveau un deficit de zinc. Studiile pe animale arată că acest mineral este foarte important pentru sănătatea generală a corpului şi pentru prevenirea cancerului”, spune Pan.

O cantitate insuficientă de zinc poate duce la apariţia cancerului, dar şi a altor boli. De aceea este este esenţial ca din regimul nostru de viaţă să nu lipsească alimentele îmbogăţite cu zinc , cum ar fi spanacul, seminţele de in şi de dovleac, carnea de vită şi fructele de mare.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*