Cât de importantă este grupa sanguină?

Primul lucru pe care trebuie să îl cunoști despre corpul tău este grupa sanguină. Există 4 grupe diferite, care se crează încă din perioada intrauterină. Fiecare om este diferit și special în felul său, la fel și grupa sanguină. Cunoașterea acesteia joacă un rol extrem de important mai ales dacă ai probleme digestive sau vrei să scapi de un surplus de kilograme.

De ceva timp, diverși specialiști în nutriție au lansat informația conform căreia, grupa sanguină are o importanță deosebită în menținerea sănătății tale. Conform acestora, deținătorii grupei 1 cunoscută și sub denumirea de donator universal au nevoie să consume cât mai multe proteine, în special pește.

A două grupă, A, este total opusul primei, aceștia având recomandarea de a evita consumul excesiv de carne, în timp ce grupa 3, B, are indicația de a evita carnea de pui în favoarea cărnii de vită.

Și nu în ultimul rând, a patra grupă, AB, are liber la fructe de mare din plin și orice fel de carne slabă.

Influența asupra sănătății

Adevărul este că dieta sau stilul de viață îl poți schimba în permaneță însă grupa sanguină este pentru toată viața.

Motiv pentru care trebuie să acorzi o atenție sporită stilului tău de viață, deoarece anumite persoane pot fi predispuse la anumite afecțiuni.

Din păcate pentru cei cu grupa sanguină A, se pare că cel mai nociv factor este stresul care poate produce anumite dereglări hormonale în organism, în timp ce problemele de memorie îi vizează pe deținătorii grupei sanguine AB. Și asta datorită proteinei de coagulare, cunoscută sub denumirea de factor coagulant VII, responsabil cu calitatea circulației sangvine mai ales la nivel cerebral.

Persoanele cu grupa de sânge B, conform studiului efectuat sunt mult mai predispuse la bacterii deoarece au mult mai multe tulpini decât celelalte grupe sanguine.

Cum influențează sarcina?

Grupa sangvină a părinților joacă un rol important pe parcursul sarcinii, mai ales că femeile cu grupa sanguină AB produc mai puțin hormoni de stiulare a foliculilor, în felul acesta fiind posibilă mult mai ușor concepția.

De o altă importanță deosebită este și valoarea Rh-ului. Imediat cum v-ați hotărât să concepeți un copil, primul pas este efectuarea unor analize de sânge care să conțină printre altele și valoarea Rh-ului care poate fi pozitiv sau negativ.

Este important ca la ambii părinți să se regăsească aceiași valoare pentru Rh.

Valoarea antigenului

Antigenul din sânge este prezent și în restul organismului, în special se regăsește în tractul digestiv, de la gură până la colon.

Cunoscând aceste valori, te vei putea bucura mult mai bine și mult de o stare de sănătate bună și de asemenea este un plus în cazul în care vrei să doezi sânge pentru a salva viața cuiva sau chiar tu vei fi pus în situația de a avea nevoie de o transfuzie.

Nu uita că indiferent de grupa sanguină este necesar să ai o dietă echilibrată, să faci sport în mod constant și să te odihnești suficient.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*