Ateliere gratuite de educație financiară în camionul FLiP

Primul program itinerant de educație financiară pentru copii din România, Școala de bani pe roți, ajunge în Bacău, în Piațeta din fața Casei de Cultură.

Școala de bani pe roți se adresează copiilor cu vârste cuprinse între șapte și 14 ani, iar atelierele se desfășoară într-un camion special adaptat, unde grupuri de câte 15 elevi află, prin diferite jocuri, cum sunt folosiți banii. Timp de 90 de minute, traineri specializați îi ghidează pe elevi pentru a-i ajuta să înțeleagă rapid care sunt principalele tipuri de cheltuieli, dar și cum să economisească.

”Misiunea FLiP se potrivește cu mesajul orașului Bacău, Capitala Tineretului din România a acestui an:  Împreună vom colora orașul. În următoarele două săptămâni, prin atelierele pe care le derulăm, vom da culoare educației financiare și îi așteptăm pe copii să devină mici exploratori care descoperă cum să aibă grijă de banii proprii”, a declarat Andreea Nicoleta Deliu, coordonator Școala de bani.

„Pe măsură ce ne plimbăm din oraș în oraș, descopăr cu plăcere că elevii înțeleg repede noțiunile prezentate de noi și pot să am siguranța că aceste cunoștințe le vor fi de folos pe parcursul întregii vieți. Noi trainerii avem o misiune foarte importantă cu care ne mândrim, mai ales că dă roade, să participăm la dezvoltarea unei viitoare generații de adulți responsabili din punct de vedere financiar”, a precizat Alexandra Micea, coordonator în cadrul programului Școala de Valori.

Până acum, programul Școala de bani pe roți a ajuns în București, Constanța, Tulcea, Galați și Focșani. Aproximativ 4500 de copii au participat la atelierele din FLiP organizate în aceste orașe.

„Impactul proiectului este unul foarte bun, elevii au fost foarte încântați de experiențele trăite în camionul FLiP, au împărtășit emoții, sentimente, experiențe, au învățat cuvinte din limbajul specific educației financiare”, a afirmat Rodica Trim, director adjunct, Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu,Galați.

„Mi s-a părut interesantă partea în care am vorbit cu trainerii despre globalizare pentru că am aflat că și o decizie mică poate să afecteze pe cineva în alt colț al lumii „, susține Radu, elev în vârstă de 11 ani din Focșani.

Camionul FLiP va staționa în Bacău, în Piațeta din fața Casei de Cultură, în perioada 24 octombrie – 12 noiembrie. Atelierele se desfășoară zilnic, în intervalul orar 10:00 – 20:00, iar înscrierile sunt gratuite. Pentru acestea, cei interesați pot accesa pagina https://www.scoaladebani.ro/peroti/  sau pot suna la numărul de telefon 0725 772 255.

Școala de bani pe Roți este un proiect realizat în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, fiind o componentă a programului național de educație financiară al BCR – Școala de bani, care se adresează copiilor, adolescenților și adulților. În ultimul an, peste 700 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au oferit, până acum, unui număr de 10.000 de români workshopuri de educație financiară, în cadrul proiectului Școala de bani – ore de educație financiară pentru adulți.

Mai multe detalii despre înscrieri se pot obține accesând www.bcr.ro/educatiefinanciara.

Adauga un comentariu

*