Semne că ai lipsă de calciu

Chiar dacă semnele nu sunt întotdeauna evidente, carențele vitaminice pot exista și adesea pot fi descoperite mult prea târziu.

Calciul este unul dintre elementele vitale pentru buna funcționare a organismului tău, mai ales pentru a menține masa osoasă într-o stare optimă.

Deficitul acestui element din organismul uman este una dintre cele mai des întâlnite probleme la nivel mondial, iar potrivit womenshealthmag.com, în America un sfert din populație se cofruntă cu această deficiență.

Cât de necesar este calciul?

Am putea spune despre calciu că este un element crucial în organismul uman deoarece este implicat în mai multe procese dintre care cele mai importante sunt funcția de coagulare a sângelui, trimiterea impulsurlor nervoase, contracțiie musculare, menținerea tensiunii artriale, nu doar menținerea sănătății masei osoase.

Atunci când în organism nivelul de calciu scade, toate funcții expuse mai sus sunt afectate, și din păcate nu există simptome clare care să îți indice că te confrunți cu o astfel de deficiență.

Însă trebuie verificat periodic deoarece lipsa lui te predispune mai ales la apariția fracturilor și la apariția osteoporozei.

Apar cârceii mai ales noaptea

Te confrunți cu această problemă?
Cârceii apar din cauza crampelor musculare și a contracțiilor necontrolate ale musculaturii atunci când în organism nu se regăsește un nivel optim de calciu. Astfel zonele cele mai afectate sunt zona gambelor sau chiar suprafața talpei.

El este responsabil cu transmiterea unor impulsuri nervoase iar în absența sa terminațiile nervoase vor declanșa impulsuri necontrolate care se concretizează și prin apariția cârceilor.

Tot mai multe carii?

Cea mai mare parte de calciu din organism de regăsește în oase și în dantură. Atunci când alimentația ta este slab nutritivă și nu îți furnizează toate elementele esențiale, organismul îți va procura necesarul de calciu tocmai din oase și din dantură. Astfel apar carii și fracturile tot mai dese.

Nu este deloc de neglijat acest aspect, pe lângă vizita la medicul stomatolog trebuie să reglementezi și valoarea nutrițională a alimentației tale.

Cât de sănătoase sunt unghiile tale?

O altă zona a corpului tău ce are nevoie de un aport suficent de calciu pentru a se dezvolta și pentru a fi sănătoase.

Unghiile casante, fragile, exfoliate arată clar o lipsă de calciu în organismul tău, motiv pentru care trebuie să îți revizuiești încă o dată meniul alimentar.

În cazul în care te confrunți cu toate aceste trei indicii atunci este mai mult decât clar că ai nevoie de un consult amănunțit și de o schimbare a stilului de viață.

Adoptă cât mai multe alimente ce îți oferă un aport bun de calciu și anume lactatele, mai ales kefirul, spanacul sau varza kale.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*