Scapă de răceală cu ajutorul uleiului esențial

Răceala, tusea, stânjenitoarea bronșită și multe alte afecțiuni ale sezonului rece pot deveni o simplă amintire după ce apelezi la remediile naturiste.

Încearcă uleiurile esențiale!

Prinși în agitație de zi cu zi, am uitat să ne mai întoarcem la natură, la frumusețile ți parfumurile ei inconfundabile. S-ar putea să rămâi plăcut surprins când te vei convinge de minunata putere a plantelor și a uleiurilor esențiale ce pot face minuni.

Da, vremea de toamnă vine la pachet cu multe fluctuații de temperatură, iar imunitatea ta este supusă multor modificări și riscuri, însă de ce să nu profităm de ce de pune natura la dispoziție astfel încât să ne menținem sănătatea și psihicul intacte.

Cât de utile sunt uleiurile esențiale?

Cea mai importantă calitate a uleiurilor esențiale este aceea că virușii nu se pot dezvolta în interiorul lor, și asta pentru că fiecare ulei are un punct unic oferit de perioada și timpul de dezvoltare și recoltare. În acest fel ele devin mult mai eficiente în lupta pentru a-ți menține imunitatea ridicată.

Poți să apelezi la aceste uleiuri și să te folosești de calitățile sale aromoterapeutice, fie amestecând cu uleiul de masaj fie arzând într-un recipient destinat aromoterapiei cîteva picături.

Este unul dintre tratamentele precoce la care poți să apelezi în orice perioadă a anului. Indicat ar fi ca înainte de a pune în aplicare orice fel de plan să te informezi despre riscuri și avantaje sau efecte adverse pentru a preveni astfel alte afecțiuni nedorite.

Uleiul de eucalipt are efect revigorant

Profită din plin de efectul său revigorant, mai ales după o zi de muncă grea și agitată, alege un masaj cu ulei pe bază de eucalipt, aromoterapie dacă nu ai timp de altceva, este suficient să pulverizezi în cameră apă cu câteva picături de eucalipt și vei observa imediat diferența.

Un alt truc pe care este bine să îl încerci este să îți aplici o picătură de eucalipt la încheietura mâinii și apoi lasă-te învăluit de efectul său pe parcursul întregii zile.

Nu uita ca înainte de aplicarea oricărui ulei pe piele să îl testezi pentru a nu te trezi cu un soi de alergie de care nu aveai habar.

Uleiul de cimbrișor alungă stresul

Proprietățile sale antiseptice îți vor oferi o barieră protectoare împotriva infecțiilor, bacteriilor dar și în grăbirea cicatrizării rănilor și a inflamațiilor.
Nici problemele menstruale nu sunt ocolite de calitățile miraculoase ale acestui ulei. Dacă te confrunți cu un episod de tuse convulsivă este suficient să aplici orice fel de ulei amestecat cu câteva picături de ulei de cimbrișor pe gât și apoi să aplici o eșarfă sau un fular și vei scăpa de această problemă.
Adăugat în șampon va stopa căderea părului, va calma migrenele și vei uita de durerile musculare.

Uleiul de mentă combate indigestia

Una dintre plantele cu multe întrebuințări benefice asupra sănătății organismului uman, de folos în combaterea răcelii, a indigestiei, a stresului și a oboselii.

La fel ca orice alt ulei esențial poți să îl adaugi în uleiul de masaj, câteva picături sau poți să pui pur și simplu pe o batistă și să ții la nas cât să inspiri adânc de câteva ori. În felul acesta se va reduce senzația de presiune la nivelul sinusurilor.

Dacă te confrunți cu un episod de indigestie, inhalarea de ulei de mentă îți va fi de mare folos, iar dacă ai durerei de cap masează-ți tâmplele sau adaugă în apa de baie câteva picături și vei uita de problemele de sănătate.

 

Adauga un comentariu

*