Remedii rapide pentru a dormi bine

Dacă vrei să nu apelezi la somnifere și să ai un somn odihnitor, atunci cel mai indicat ar fi să încerci una dintre cele mai vechi modalități de a te deconecta și relaxa după o zi agitată.

Chiar dacă sunt recunoscute sub denumirea de remedii băbești tocmai pentru că sunt foarte vechi, o să fii surprins să vezi că ele au efect chiar și astăzi.

Sigur ți s-a întâmplat și ție când erai copil să te îmbolnăvești și bunica să vină îndată cu o soluție banală dar salvatoare.

Ei bine, inclusiv în cazul somnului deficitar există soluții oferite de natură, cunoscute de bătrâni și transmise până astăzi.

Un pahar de lapte, seara

Nimic nu se compară cu un pahar de lapte călduț băut seara înainte de culcare. Nu te grăbi să îl bei repede, savureaza-l încet în timp ce te demachiezi sau asculți o muzică de relaxare. Seara nu face abuz de mâncare deoarece încărcarea tubului digestiv poate să îți cauzeze insomnii. Se recomandă alimentele care aduc un plus de triptofan, un aminoacid  responsabil de sintetizarea melatoninei și serotoninei, substanțe care induc somnul.

Calciul din lapte ajută la utilizarea triptofanului, și dacă nu îți place gustul său poți apela la câteva condimente care să îi sporească calitățile sale benefice asupra organismului uman.

Scorțișoara și nucșoara, adjuvantele unui somn bun

Una dintre cele mai vechi metode de a îmbunătăți somnul este scorțișoara. Poți de asemenea să adaugi o linguriță de miere sau una de nucșoară, aceasta din urmă de bucură de adevărate proprietăți sedative dacă este consumată înainte de a te băga în pat.

Ceaiul este de altfel o altă variantă pentru persoanele care nu pot să doarmă sau adorm foarte greu seara. Dacă nu ai mereu în frigider o sticlă de lapte asigură-te că ai la îndemână măcar mușețel.

Ceaiul de mușețel este renumit pentru capacitățile sale de a te liniști și de a facilita un somn bun. La fel ca lactatele, plantele influențează activitățile organismului uman astfel că sunt recunoscute efectele sale pozitive inclusiv asupra somnului.

În lipsa paharului de lapte poți să apelezei la ceaiul de valeriană la cae poți să adaugi o linguriță de nucșoară. Ambele produse se bucură de proprietăți sedative ce ajută la relaxarea musculară, inducând relaxarea profundă.

Se recomandă ca acest ceai de valeriană cu nucșoară să nu îl folosești mai mult de 2-3 săptămâni.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*