Melatonina, secretul unui somn odihnitor

Tulburările de somn reprezintă una dintre problemele extrem de frecvente ale omului modern: persoanele active, care lucrează foarte mult, cele care se stresează, dar şi cele care lucrează până noaptea târziu se pot confrunta cu episoade de insomnie, cu întârzierea instalării somnului sau cu întreruperea ciclului normal de somn.

De asemenea, cauzele unui somn cu probleme pot fi munca de noapte, schimbarea fusului orar sau înaintarea în vârstă. Un element cheie în obţinerea unui somn odihnitor este melatonina, un hormon secretat în organism, care induce somnul. În momentul în care secreţia de melatonină este perturbată de diverşi factori, somnul se instalează greu sau deloc. În această situaţie, este momentul să mergem la medic, cel care ne poate recomanda o dietă echilibrată şi un stil de viaţă sănătos care pot stimula secreţia de melatonină.

În cazul în care acestea nu funcţionează, specialiştii pot recomanda suplimente cu melatonină. Acestea trebuie să îndeplinească anumite calităţi pentru ca melatonina să-şi poată face efectul.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*