Beneficiile cărbunelui medicinal

Un organism sănătos are nevoie de o activitate corespunzătoare mai ales a ficatului, a glandelor suprarenale și a rinichilor. Cărbunele medicinal este un remediu eficient pentru absorbția rapidă a substanțelor nocive din organism.

Cunoscut și sub denumirea de carbo activatus, carbo medicinalis, este un tip de carbon amorf obținut prin distilarea puternică a unor materiale ca lemn, anumite vegetale sau coji de nucă de cocos.

Principala sa caracteristică fiind  puterea sa mare de absorbție find astfel un remediu accesibil și util pentru multe probleme de sănătate.

Combate diareea

Dacă ai făcut o asociere alimentară greșită sau tranzitul tău are probleme și te confrunți cu un neplăcut episod diareic, două pastile de cărbune medicinal sunt soluția naturii pentru a te ajuta.

Mai ales că aceasta are și capacitatea de a acumula acidul gastric, responsabilul pentru multe probleme digestive, mai ales dacă suferi de gastrită.

Îți albește dinții

Dinții tăi sensibili și-au pierdut din albulor lor natural și frumos? O cură de trei săptămâni cu cărbune medicinal te va salva de procesul de albire făcut în cabinetul stomatologului.

Procedura poți să o repeți de 2-3 ori pe ani și asta presupune să dizolvi o lingură de pulbere de cărbune vegetal în 100-150 de mililitri de lapte cald și să bei acest amestec de două ori pe zi.

Acest procedu este eficient și în cazul în care te confrunți cu problema respirației urât mirositoare, tuse sau astm, în acest caz poți să înlocuiești laptele cald cu apa călduță.

Uită de colesterolul mărit

Colesterolul mărit va deveni o amintire pentru tine dacă timp de o săptămână vei administra o pastilă de cărbune medicinal.

Chiar și în cazul în care te confrunți cu senzația de balonare sau flatulență, acest remediu îți stă la dispoziție, absorbând instant gazele intestinale.

Adjuvant în chimioterapie

Administrarea sa internă te va ajuta și în cazul durerilor de cap permanente, a stărilor de somnolență, regurgitație sau afecțiuni cardiace.

Efectele sale sunt benefice și pentru a ajuta activitatea neuronală.

În ceea ce privește aplicarea sa externă, în problemele de astm, se poate aplica pe abdomen în zona ficatului o cataplasmă cu cărbune medicinal și apă.

Studiile au demonstrat administrat în paralele cu curele de chimioterapie acesta tratează tulburările de tranzit declanșate de acest proces și ameliorează tulburările biliare.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*