Buna Vestire, cea mai mare sărbătoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este sărbătorită în calendarul creștin-ortodox pe data de 25 martie. Este data la care Arhanghelul Gavril a anunțat-o pe Fecioara Maria că îi va da naștere pruncului Iisus.

Buna Vestire a avut loc la Nazaret. În contextul acestei sărbători, biserica ortodoxă și biserica catolică susțin zone diferite în privința minunii care s-a întâmplat la Nazaret.

Crestinii de credinta catolica sustin faptul ca Buna Vestire a avut loc la Bazilica Bunei Vestiri, pe cand crestinii ortodocsi considera ca totul s-a petrecut la Biserica Ortodoxa Greceasca a Bunei Vestiri.

Buna Vestire este prima sărbătoare confirmată în documente, dintre sârbă­torile Maicii Domnului. În popor, această sărbătoare poartă şi numele de Ziua Cucului datorită faptului că această zi reprezintă primul cântec pe care cucul în cânta în acel an, astfel anunţând venirea primăverii. De asemenea, craca pe care cucul stătea când a cântat, era tăiată şi pusă în scăldătoarea fetelor, astfel sperând că flăcăii nu vor decide să le ocolească, conform calendarulortodox.ro.

 

Adauga un comentariu

*