Dulceaţă de smochine

 

NumeroaseDSCF9263 sortimente de dulceţuri se găsesc pe rafturile din supermarketuri, dar rareori găsim delicata dulceaţă de smochine, care are un gust desăvârşit. Dacă vrei să prepari acasă această dulceaţă rafinată, iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi metoda simplă de preparare!

Ingrediente pentru dulceaţa de smochine:

  • un kilogram de smochine
  • 500 de grame de zahăr
  • o păstaie de vanilie
  • un baton de scorţişoară
  • coaja de la o lămâie (dată pe răzătoarea cu ochiuri mari sau chiar luată cu cuţitul de pe fruct – bucăţile trebuie să fie cât mai mari, deoarece la final se scot din dulceaţă )
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Se spală bine smochinele şi se taie codiţele. Se taie fructele în felii mai groase (sau se lasă întregi, după preferinţe) şi se pun într-un bol încăpător. Se adaugă peste smochine restul ingredientelor, se acoperă cu un capac şi se lasă la temperatura camerei 12 ore sau peste noapte.

A doua zi, se mută conţinutul într-o oală şi se fierbe la foc mic, astfel încât să se dizolve bine zahărul. Se aduce la fierbere şi se lasă la foc mic 45 de minute sau până se formează un sos mai gros, amestecând din când în când.

La final, îndepărtaţi păstaia de vanilie, batonul de scorţişoară şi coaja de lămâie. Puteţi zdrobi bucăţile de fructe cu o furculiţă sau le puteţi lăsa ca atare. Lăsaţi dulceaţa să se răcească puţin, apoi depozitaţi-o în borcane sterilizate.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*