Ce nu știai despre durerile de gât

Gat-intepenit-durereToate am suferit de dureri de gât, la un moment dat în viața noastră. Este nevoie doar să stăm într-o poziție incorectă sau să transportăm prea multă greutate, și durerea de gât să apară.Durerea cervicală poate fi cauzată de postura incorectă, precum și excesul de stres. Prin urmare, este foarte important să fie îmbunătățită postura și reducerea nivelului de stres, pentru a evita acest lucru.

În unele cazuri, acest disconfort ușor poate deveni o afecțiune cronică. Osteoartrita sau hernia de disc degenerativă pot face carsiste și, prin urmare, să fie afectate activitățile zilnice.

Aproximativ 90 % din dureri dispar la fel de repede precum apar. Câteva ore bune de somn și adoptarea unui posturi corecte sunt mult mai eficiente decât medicamentele.

Dureri de gât și amețeli

Amețeala poate avea o varietate de cauze. Cu toate acestea, slăbiciunea, pierderea echilibrului sau dezorientarea au o cauză comună: durerea de gât. Uneori, mulți oameni asociază amețeala cu o zi supraîncărcată sau oboseală, dar nu doar ele sunt cauza. În plus, este posibil să apară probleme de vedere, greață și vărsături, care în timp ajung să provoace anxietate.

Spasme musculare și stres

Ai ajuns cu siguranță să te confrunți cu o durere de cap și de gât, la sfârșitul unei zile de lucru. Acestea sunt simptomele clasice ale unei probleme de spasme musculare, care apare aproape întotdeauna din acestă combinație fatală: stres și postură incorectă. În acest caz, durerea persistă de obicei între câteva zile și o săptămână, cel mult.

Important: stresul declanșează dureri de gât.

Stresul crește rigiditatea mușchilor gâtului, împiedică flexibilitatea și înăsprește nervii, până când acesta se extinde în cele din urmă la cap. În plus, problema se intensifică atunci când ai stat într-o postură incorectă pentru mai mult timp.

Hernia de disc: dezechilibru și durere

Atunci când suferi de hernie de disc înseamnă că nivelul coloanei vertebrale își pierde flexibilitatea și elasticitatea. Mai mult decât atât, ligamentele din jurul discurilor devin fragile, provocând dureri de gât, dureri de spate și dificultăți în mișcare. În plus, se poate pierde sensibilitatea de la nivelul extremităților superioare.

Potrivit experților, tratamentele cele mai eficiente pentru hernia de disc sunt medicamentația, odihna și reabilitarea. Cu toate acestea, în cazurile mai severe singura opțiune este intervenția chirurgicală.

Surse:  http://www.clickpentrufemei.ro

Adauga un comentariu

*