S-au modificat criteriile și formularele pentru încadrarea copiilor în grad de handicap

1Potrivit Ordinului nr. 1306/1883 Publicat în MO 994 bis/ 9.12.2016 pentru aprobarea criteriilor biopsihosociale de încadrare a copiilor cu dizabilități în grad de handicap și a modalităților de aplicare a acestora,

respectiv

Ordinului nr. 1985/1305/5805 din 19.12.2016 privind aprobarea Metodologiei pentru evaluarea și intervenția integrată în vederea încadrării copiilor cu dizabilități în grad de handicap, a orientării școlare și profesionale a copiilor cu cerințe educaționale speciale, precum și în vederea abilitării și reabilitării copiilor cu dizabilități și/sau cerințe educaționale speciale s-au modificat criteriile și metodologia pentru evaluarea și încadrarea copiilor cu dizabilități într-un grad de handicap,

Având în vedere aceste prevederi legislative, dorim să aducem la cunoștința familiilor care au copii cu handicap că odată cu acestea s-au modificat și formularele pentru întocmirea dosarelor.

Noile formulare sunt ușor de preluat fie de pe site-ul DGASPC BACĂU (www.dgaspcbacau.ro), fie de la primăriile de domiciliu sau de la sediul la care se depune dosarul, adică Serviciul de Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilităţi, Str. Aleea Ghioceilor, nr. 4, Bacău.

Formularele care au fost modificate sunt: fișa de evaluare psihologică, fișa medicală sintetică, fișa psihopedagogică (înlocuind traseul educațional) și a fost introdus document nou ca anexă la ancheta socială întocmită de primăria de domiciliu, denumit factori de mediu.

Adauga un comentariu

*