Întărește-ți imunitatea prin apiterapie!

miereVremea shimbătoare te expune la răceli, dar și la boli reumatice sau urinare. Le poți preveni cu ajutorul remediilor naturiste apicole.

Lăptişorul de matcă

Este o substanţă lăptoasă, pe care o secretă glandele albinelor, pentru a hrăni larvele de albine. În timp, s-a constatat că împiedică dezvoltarea cancerului, crește longevitatea şi stimulează imunitatea. Pentru a ține o cură cu lăptişor de matcă, cu 30 de minute înainte de micul dejun, ia o linguriţă din acest remediu. O poți folosi ca atare sau cu puțină miere. Este indicat să urmezi cura cel puțin 10 zile sau pe o durată de 6 săptămâni.

Propolisul

Proprietățile antivirale şi antiinflamatorii ale propolisului fac din acest leac un antibiotic natural. Poate fi folosit în lupta contra virusurilor și bacteriilor, pentru a preveni infecțiile, cum sunt cistitele sau afecțiunile uro-genitale. În fiecare dimineață, pe stomacul gol, ia 25 de picături de tinctură de propolis amestecate cu un pahar cu apă.

Polenul

Despre polen trebuie spus că poate readuce echilibrul sistemului endocrin, cu beneficii asupra menstruaţiei şi a disfuncţiilor la nivelul prostatei. În plus, polenul poate fi folosit în tratarea alergiilor, bronşitelor, rinitelor. Dacă vrei să urmezi o cură cu polen, timp de 2 luni, ia în fiecare dimineață, cu 20-30 de minute înainte de masă o linguriță cu granule de polen pe care o mesteci bine. Dacă nu le poți lua ca atare, amestecă-le cu puțin suc de lămâie, apă.

Știai că…

…polenul reduce efectele negative ale radiaţiilor din timpul tratamentului cancerului uterin?

Veninul de albine

Recunoscut ca imunodepresiv, veninul de albine sau apitoxina este folosit în acupunctură pentru tratarea artritei, a astmului sau a sinuzitei. Prin administrare sub formă de unguent sau prin injecții veninul ameliorează și simptomele reumatismului. Acest tratament se efectuează numai sub control medical.

Mierea

Un studiu al cercetătorilor americani a arătat că mierea este un leac pentru tusea la copii, iar Organizaţia Mondială de Sănătate recomandă terapia cu miere în tratarea bolilor respiratorii. Acest lichid de consistenţa caramelului conţine antioxidanţi şi este antiseptic. O poţi aplica pe buzele crăpate, pe pielea uscată a tenului sau a mâinilor, chiar şi pe păr, ca balsam, în amestec cu ulei de măsline.

Adauga un comentariu

*