Cât de bune sunt pentru sănătate murăturile

Borcanele cu murături nu ar trebui să ne lipsească din cămară. Și asta nu numai pentru că ține de tradiția noastră culinară ca la fiecare început de toamnă să punem la saramură sau în oțet legume (chiar și fructe – precum pepene), dar și pentru că murăturile ne ajută să ne păstrăm sănătatea.muraturi

CASTRAVEȚII MURAȚI. În primul rând, este bine de știut că, aceste legume (murate) previn cancerul de colon. Totodată, castraveții murați sunt recomandați în dietele de slăbire. Dacă îi vei introduce în alimentație, în scurt timp vei observa că îți trebuie un număr mai mic la haine.

Pe de altă parte, murăturile de acest tip îți întăresc sistemul imunitar și, astfel, răcelile, dar și infecțiile respiratorii, nu se vor apropia de tine. Un alt aspect important este și faptul că vederea poate fi îmbunătățită dacă obișnuiești să mănânci castraveți murați.

VARZA MURATĂ. Și acestă murătură este bună pentru păstrarea sănătății. Ea conține din plin vitamina C. Te protejează de viroze și infecții respiratorii. În plus, și consumul de varză murată scade riscul îmbolnăvirii de cancer de pancreas. De asemenea, varza murată este un remediu naturist grozav în caz de ulcer.

CONOPIDA MURATĂ. Această murătură are proprietăți extraordinare pentru organism. Trebuie specificat faptul că poate preveni Alzheimer, Parkinson și multe alte boli nervoase degenerative.

S-a dovedit că aceia care mănâncă des conopidă murată au o memorie mai bună. Conpida scade colesterolul „rău“ și, datorită unei substanțe din compoziția ei numită alciană, reduce drastic riscul bolilor cardiovasculare, în special pe acela de infarct.

GOGONELELE MURATE. Nici aceste murături nu ar trebui să lipsească din borcanele tale preparate special pentru toamnă. De ce sunt atât de speciale? Pentru că luptă împotriva hepatitei, a cancerului pulmonar și de col uterin.

În urma unei cercetări, s-a demonstrat că în gogonele sunt secretate substanţe care împiedică replicarea virusurile hepatitice.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*