Semnificatiile zilei de 9 septembrie

beautyAstazi este Ziua Mondiala a Frumusetii, initiata de catre Comitetului International al Esteticii si Cosmeticii – SIDESKO, in 1995. Aceasta zi este dedicata esteticienilor, stilistilor, designerilor, instructorilor de fitness si tuturor celor ce lucreaza in domeniul infrumusetarii.

Conform portalului Miss Travel, cele mai sexy femei din lume sunt braziliencele urmate de rusoaice, columbience, filipineze, spanioloaice, austriece, bulgaroaice, sud-africance si canadience.Iar cei mai sexy barbati au fost desemnati australienii, urmati de italieni, britanici, scotieni, spanioli, americani, irlandezi, brazilieni, canadieni si olandezi.

In zilele noastre frumusetea nu e perceputa ca fiind neaparat ceva cu ce te nasti, ci fiind rezultatul atentiei sporite acordate propriei imaginii. Frumusete inseamna armonie intre curatenie, informare, ingrijire, un mod sanatos de viata si atitudine.

In 1743 se emite rescriptul imparatesei Maria Terezia care acorda dreptul copiilor de iobagi români din Transilvania de a frecventa scoala.

In 1791 capitala Statelor Unite, Washington D.C., isi primeste numele dupa presedintele George Washington.

In 1886 se adopta, la Berna, prima “Conventie internationala pentru protectia operelor literare si artistice”.

In 1911 se efectueaza prima cursa postala cu avionul in Europa. In 1912 este dezvelit bustul generalului dr. Carol Davila, lucrare a lui Constantin Brâncusi si primul monument al maestrului la Bucuresti.

In 1918 se construieste, din initiativa lui C. I. Parhon, Societatea de Neurologie, Psihiatrie si Psihologie din Iasi.

In 1828 se naste Lev Tolstoi, scriitor rus; in 1899, Brassaï – pictor francez; in 1936, Nicolae Sulac – cantaret de muzica populara moldovean; in 1952, Dave Stewart – membru al formatiei „Eurythmics”; in 1960, Hugh Grant – actor britanic, iar in 1977, Gina Gogean – gimnasta româna.

In 1896 moare Matei Millo, actor si cantaret, autor de texte dramatice român; in 1898, Stéphane Mallarmé – scriitor francez; in 1985, Paul Flory – chimist american, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie in 1974, iar in 2003, Edward Teller – om de stiinta american, de origine maghiara, considerat parintele bombei atomice.

Adauga un comentariu

*