Cum sa obtii certificare SolidWorks

De ce sa obtii certificare SolidWorks

Tranzitia de la proiectarea 2D la proiectarea 3D a permis multor industrii sa prospere si sa inoveze. Designul 3D este eficient din punctul de vedere al costurilor, materialelor, proceselor, fluxului de munca, precum si calitatii produselor. In plus, incurajeaza gandirea creativa si inovatia. In astfel de conditii, nu ne mira ca este nelipsit in departamentele de productie.

In calitate de ingineri sau tehnicieni CAD, este important sa-ti mentii si sa-ti imbunatatesti constant abilitatile invatand noi tehnici si fiind la curent cu ultimele inovatii in domeniu. Dar nu este suficient sa stapanesti arta designului 3D si sa fii inovativ, este necesar ca aceste competente sa fie dovedite. Altfel spus, ai nevoie de o certificare SolidWorks.

La ce iti foloseste o certificare SolidWorks

Prin implementarea programului de certificare, SolidWorks a creat o modalitate standardizata de a masura competentele utilizatorilor.

Daca lucrezi in domeniul proiectarii, motivele pentru care sa devii utilizator certificat SolidWorks sunt numeroase. In primul rand, astfel te asiguri ca abilitatile si competentele tale sunt recunoscute.tyhfthcgf

O certificare SolidWorks este dovada vie a faptului ca stii intr-adevar cum sa folosesti acest software. De asemenea, vei intra intr-o baza de data care contine numele tuturor utilizatorilor SolidWorks certificati.

Daca vorbim despre un CV de angajare, o certificare SolidWorks iti va aduce un avantaj considerabil si iti va spori sansele de a obtine locul de munca dorit. De asemenea, daca deja ai un loc de munca in domeniu, sustinerea examenului de certificare SolidWorks iti va aduce numeroase beneficii si te va ajuta sa-ti consolidezi cunostintele.

O certificare SolidWorks inseamna mai multe oportunitati in cariera, asteptari salariale mai mare, precum si siguranta locului de munca actual.

Cum poti obtine o certificare SolidWorks

SolidWorks iti pune la dispozitie numeroase tipuri de certificari care sa te ajute sa-ti evaluezi cunostintele si competentele:

  • CSWA: Certified SolidWorks Associate reprezintă dovada expertizei tale cu SolidWorks și a cunoștințelor de ultimă oră pe care întreprinderile le caută și le recompensează in momentul de fata.
  • CSWP: Certified SolidWorks Professional se acorda celor care au trecut cu succes testele avansate pentru diverse competente. Fiecare CSWP a dovedit capacitatea de a proiecta și de a analiza piese parametrice și ansambluri mobile folosind o varietate de caracteristici complexe.
  • CSWE: Certified SolidWorks Expert demonstrează capacitatea de a utiliza functii si caracteristici avansate pentru a rezolva probleme de modelare complexe în cadrul SolidWorks. CSWE necesita cunostinte in aproape toate domeniile software-ului.
  • CSWP-Sheet Metal: (proiectare pentru semifabricate din tabla – stantare, ambutisare etc.). Finalizarea CSWP-Sheet Metal este dovada ca o persoana a trecut cu succes un test de aptitudini care demonstreaza capacitatea de a folosi instrumentele de proiectare pentru semifabricate din tabla.
  • CSWP-Weldments (ansambluri si piese sudate): Finalizarea CSWP -Weldments dovedeste ca ai demonstrat cu succes capacitatea de a utiliza instrumentele pentru ansambluri si piese sudate.
  • CSWP-Surfacing: Examenul pentru Certified Professional SolidWorks Specialist pe suprafete este utilizat pentru a evalua capacitatea de a utiliza instrumentele software-ului in crearea de suprafete complexe.
  • CSWP-Mold Tools (turnare/matritare): Examenul pentru avansati pe Mold Tools va testa capacitatea ta de a utiliza instrumentele de proiectare a diferite matrite.
  • CSWSP-FEA: Examenul Certified SolidWorks Professional – simulare FEA (Finite Element Analysis) este conceput pentru a testa intelegerea instrumentelor de simulare din cadrul SolidWorks.

Aceste examene pot fi sustinute online, iar testele sunt administrate tot online intr-o fereastra securizata, separata de software-ul propriu-zis. In cazul in care nu promovezi examenul de la sustinere, il poti sustine din nou dupa o anumita perioada de timp, care difera in functie de tipul de certificare pe care vrei s-o obtii.

Adauga un comentariu

*