Ce este și cum se obține fericirea

fericireaFericirea ne este la îndemână tot timpul și trebuie să facem doar un mic gest pentru a o declanșa! Ce te face pe tine fericit? Ce te face să-ți tresalte sufletul, să te umple de încântare și bucurie? Nu mai căuta fericirea! Creeaz-o! 

Transmite un mesaj de mulțumire

Gândește-te la o persoană care te-a ajutat într-un moment dificil din viața ta. Poate fii un profesor de la școală, un prieten, părinte, iubit, mentor, vecinul de la et. 3 sau un necunoscut.

Petrece următoarele 5 minute reflectând la modul în care această persoană te-a ajutat și beneficiile și câștigul pe care l-ai avut datorită acestui ajutor. Scrie-i apoi un mesaj de mulțumire din tot sufletul. Nu contează dacă ai mai făcut asta și i-ai mulțumit deja. Fă-o acum încă odată! Chiar și mai bine decât atât, scrie-i o scrisoare… știi tu, chestiile alea învechite, de pe vremea bunicilor! Au un efect fenomenal!

Vrei să aibă un efect total? Mergi în persoană și spune-i direct! Nimic nu se compară cu interacțiunea directă! Dacă acea persoană nu mai este disponibilă sau nu mai poți comunica cu ea, scrie un mesaj oricum și păstrează-l pentru a-ți reaminti de acea persoană și a retrăi sentimentul de recunoștință!

Bucură-te de natură

Fă o plimbare în natură sau chiar în curtea casei tale. În timp ce faci asta, consideră modul minunat în care natura ne susține și susține viața în general, ajutându-ne să fim sănătoși și fericiți. Fii recunoscător pentru aer, pentru apă, pentru munți și văi, pentru florile frumoase, pentru apa mării, lacuri și splendoarea lumii. Poate părea un pic cam prea poetic dar funcționează. Garantat!

Vezi partea frumoasă a lucrurilor

Uită-te la evenimentele din viața ta din ultima săptămână. Fă o listă cu 5 cele mai importante astfel de momente. Pentru fiecare dintre aceste momente, listează minim 3 moduri în care fiecare eveniment ți-a impactat viața în mod pozitiv. Da! Vorbim aici despre a picta viața în roz! Motivul este unul foarte simplu! Modul în care privești viața este modul în care viața te privește.

Felul în care interpretezi lucrurile este cel în care lucrurile și evenimentele din viața ta te influențează. Așadar, privește-le roz! Găsește minimum 3 moduri în care fiecare dintre acele 5 evenimente te-au schimbat.

La sfârșitul zilei, apreciază ceea ce ai

Când te duci la culcare, gândește-te la toți cei care te-au ajutat să ajungi unde ești acum. Gândește-te cu recunoștință la faptul că poți să pui mâncare pe masă și că ai un acoperiș deasupra capului. Gândește-te la cei care au muncit pentru ca tu să ai hrana necesară trupului, la cei care lucrează pentru ca tu să poți avea hainele de pe tine, patul în care dormi, casa în care te afli.

Gândește-te la tot și toate cele care au contribuit și contribuie în continuare la viața pe care o ai și, realizează că oricât de mult te-ai plânge, oricât de greu ți s-ar părea, viata ta este mult mai bună decât a multor altora!

Fii recunoscător Universului

Oferă recunoștința ta planetei pe care trăiești, universului în care exiști. Mulțumește pentru informațiile la care ai acces și care-ți îmbogățesc viața în fiecare clipă, cu fiecare secundă. Mulțumește pentru revelațiile pe care le ai, pentru spiritul pe care îl manifești. Mulțumește-i trupului tău pentru că te poartă și oferă sălaș sufletului care ești.

Mulțumește pentru iubirea pe care o porți sau pe care ai trăit-o vreodată. Fii recunoscător și fii astfel primul care se bucură de acest lucru!

Sursa: www.clicksanate.ro

Adauga un comentariu

*