Bicicliști implicați în evenimente rutiere

bicicleta-655x360-560x308Polițiștii au fost sesizați de către U.P.U. din cadrul Spitalului Județean Bacău, despre faptul că la această unitate a fost adusă o persoană de sex masculin care a fost victima unui eveniment rutier produs pe raza comunei Luizi Călugăra.

Din verificările polițiștilor a rezultat că un bărbat de 44 ani din comuna Luizi Călugara, în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe DJ 119B, pe direcția de mers Sărata către Luizi Călugara, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a autoaccidentat. Bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgență Bacău, unde a rămas internat.

Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii acloolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii recomandă bicicliștilor:

– înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!

– circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul!

– nu circulaţi cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice!

– atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!

– nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!

– este recomandabil să purtaţi o cască de protecţie omologată!

– pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)!

– înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!

Adauga un comentariu

*