Remedii naturiste pentru bataturi

cum-sa-previ-bataturile_size1Nu mai suporti incaltamintea, din cauza unor bataturi care te supara de ceva vreme. Ai evitat pana acum disconfortul, datorita unor sandale si papuci lejeri, insa de acum incepe chinul – activitatile zilnice te obliga sa porti o incaltaminte rezistenta si, in acelasi timp, confortabila, care sa iti menajeze pielea traumatizata. Exista insa remedii naturiste pentru tratamentul bataturilor dureroase, iar printre acestea se numara ceaiul, talcul si otetul.

Bicarbonat de sodiu

Una dintre cele mai bune modalitati de a trata bataturile este sa iti imbaiezi picioarele in apa calda – aceasta ajuta la inmuierea pielii intarite sau moarte, ajutand in acelasi timp procesul de vindecare. Adauga trei linguri de bicarbonat de sodiu la un lighean de apa calda si lasa-ti picioarele la inmuiat timp de 10-20 de minute.

De asemenea, poti incerca masajul zonei afectate si dureroase cu un amestec de 3 parti bicarbonat de sodiu la 1 parte apa.

Sarea de mare

Sarea de mare poate face minuni. Așadar, prepară un amestec de sare de mare și ulei de măsline și freacă direct pe bătături. Spală cu apă călduță la final și unge cu ulei. Uleiul de cocos este foarte bun pentru catifelarea călcâielor.

Un alt tratament simplu este să îți înmoi picioarele într-un lighean unde să pui bicarbonat de sodiu și oțet în apă. Lasă-ți picioarele câteva minute pentru a acționa bine. Acest tratament este excelent și pentru gripă sau răceală la ovare.

Ceai de musetel

Inmoaie-ti picioarele in ceai de musetel diluat – acest remediu se poate dovedi a fi linistitor pentru pielea umflata si dureroasa a picioarelor si, temporar, va modifica pH-ul pielii si va ajuta uscarea picioarelor transpirate. Ceaiul pateaza pielea, insa petele pot fi indepartate usor cu apa si sapun.

Pudra de talc

Pudreaza pielea dintre degetele de la picioare cu talc, pentru a mentine pielea din aceasta zona cat mai uscata posibil – este stiut faptul ca umezeala agraveaza bataturile si incurajeaza aparitia unor infectii fungice. In plus, talcul impiedica pielea sa se crape.

Otet

Inmoaie in otet o bucata de vata, o carpa curata din bumbac sau un disc demachiant, pe care il lipesti apoi de batatura care te deranjeaza atat de mult.

Lasa vata inmuiata in otet lipita de piciorul cu probleme pana a doua zi. Dimineata, dupa ce te-ai trezit, freaca talpa sau regiunea in care se afla batatura cu o piatra ponce.

Piatra ponce

Pudra si piatra ponce sunt folosite, in general, pentru curatarea prin frecare a tigailor si cratitelor foarte murdare, uzate sau deteriorate. Datorita consistentei rigide si aspre, piatra ponce poate fi utila si in lupta impotriva bataturilor, indepartand in mod eficient pielea moarta. Dupa ce ai tinut picioarele in apa calda, la inmuiat, timp de 20 de minute, foloseste o piatra ponce pentru indepartarea bataturilor tari si dureroase.

Gheata

Bataturile dure sunt in mod special dureroase. Daca suferi din cauza unei astfel de probleme, aplica pe zona afectata cateva cuburi de gheata, tinute intr-o punguta. Gheata va reduce inflamarea picioarelor, ameliorand umflaturile si durerea.

Zeama de lamaie

Amesteca 1 lingura de zeama de lamaie cu 5-6 aspirine pisate. Aplica aceasta pasta direct pe batatura si „inveleste-ti” piciorul intr-o punga din plastic. Tine-l astfel „ambalat” timp de 10 minute, suficient pentru ca acidul din acest amestec sa inmoaie batatura. Dupa aceea, freaca portiunea dureroasa cu o piatra ponce.

Pentru a preveni bătăturile, evită încălțările decupate la spate, dușurile fierbinți și deshidratarea. Bătăturile apar și în urma unor deficiențe de vitamine și minerale, în special zinc, din cauza platfusului sau eczemelor. În alte cazuri, bătăturile apar din cauza dereglării glandei tiroide sau din cauza diabetului.

Avand la indemana aceste sfaturi, bataturile tale nu vor mai avea viata lunga.

Sursa: www.eva.ro

www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*