POMPIERII MILITARI BĂCĂUANI ALĂTURI DE POPULAȚIA AFECTATĂ DE FENOMENELE METEOROLOGICE PERICULOASE

P1440182În ultimele 24 de ore (intervalul 30.05.2016, ora 07:00 – 31.05.2016, ora 07:00), 45 de pompieri salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău, cu 13 de mijloace de intervenție, au desfășurat misiuni pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 30.05.2016, în comuna Mănăstirea Caşin, sat Mânăstirea Cașin, patru pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, cu o autospecială de intervenţie şi o motopompă transportabilă, pentru decolmatarea a 13 fântâni și evacuarea apei din 2 beciuri.

În comuna Caşin, sat Curiţa, pentru decolmatarea a 16 fântâni și evacuarea apei dintr-un beci au acţionat trei pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, cu o autospecială de intervenţie și o motopompă transportabilă.

Începând cu ora 18:00, în urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele ore, pe raza judeţului Bacău, au fost semnalate mai multe probleme, astfel:

 • Municipiul Moineşti:
  • un copac căzut în stradă. La faţa locului au acţionat trei salvatori din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti cu o autospecială de intervenţie;
  • un magazin inundat. La faţa locului au acţionat cinci pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti cu o autospecială de intervenţie;
  • în cartierul Lucăcești: 2 gospodării inundate (curţi). La faţa locului au acţionat pompieri salvatori subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti cu o autospecială de intervenţie.
 • Comuna Zemeş, sat Pietrosu: 3 gospodării inundate (curţi, beciuri, garaje). La faţa locului au acţionat un ofițer și nouă salvatori din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti cu două autospeciale de intervenţie.
 • Comuna Solonţ, sat Cucuieţi: o gospodărie inundată (curte). La faţa locului au acţionat cinci pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti cu o autospecială de intervenţie şi o motopompă.
 • Comuna Dofteana, sat Dofteana: 4 gospodării inundate (curţi, beciuri, garaje). La faţa locului au acţionat șase pompieri salvatori din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti cu o autospecială de intervenţie şi o motopompă.
 • Oraş Slănic-Moldova, Cartier Cireşoaia: 2 persoane aflate într-o căruţă au încercat să traverseze pârâul Slănic, însă din cauza creșterii rapide a debitului acestea au rămas blocate în albia cursului de apă. Imediat, la faţa locului s-au deplasat nouă pompieri salvatori din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti cu o autospecială de intervenţie, o barcă pneumatică şi o ambulanţă SMURD, dar şi Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Slănic Moldova cu o autospecială de intervenţie. În urma acţiunilor desfăşurate de forţele de intervenţie, au fost salvate cele 2 persoane şi o cabalină.

De menționat este faptul că, acţiunile de intervenţie au fost coordonate de către inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău sprijinit din teren de grupa operativă a unităţii, formată din șase pompieri militari cu un autoturism de muncă operativă.

Alături de pompieri militari pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, au acţionat şi 10 voluntari din cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu două mijloace.

Pompierii salvatori băcăuani vor rămâne la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase până când comunitățile vor reveni la starea de normalitate.

Adauga un comentariu

*