De ce este bine să mănânci zmeură

Dacă îţi plac fructele de pădure, zmeura este întotdeauna o alegere excelentă, căci are nenumărate beneficii pentru sănătate. La toate acestea se adaugă gustul şi aroma deosebite.

Ajutor pentru imunitate

Zmeura conține mai multă vitamina C decât portocalele, fiind ideală pentru menţinerea unui sistem imunitar puternic. Fructele sunt bogate în fibre, ceea ce înseamnă că facilitează digestia și sunt sărace în calorii. De aceea, sunt ideale și persoanelor care se află la dietă.
De asemenea, zmeura este și o sursă importantă de acid folic, necesar femeilor însărcinate, cât și celor care vor să rămână gravide.

Grăbeşte vindecarea răcelilor

Sucul de zmeură are rolul de a întâri imunitatea. De asemenea, siropul de zmeură este benefic persoanelor care suferă de infecții respiratorii. O cură de două-trei săptămâni cu fructe proaspete de zmeură este benefică pentru copiii care suferă de episoade de amigdalită.

Scade riscul apariției cancerului de colon

Consumul de zmeură reduce riscul apariției cancerului de colon. Este concluzia la care a ajuns un grup de cercetători chinezi. Acest lucru se datorează în special fibrelor conținute de aceasta.

Luptă cu infecţiile

Fructele de zmeură luptă cu Candda albicans, responsabilă de apariţia infecţiilor în zona genitală. Antocianii care se găsesc în zmeură inhibă dezvoltarea acestei ciuperci și ajută la eliminarea ei din organism. Se recomandă o cură de două săptămâni, perioadă în care se consumă zilnic aproximativ 300 grame de zmeură proaspătă.

Bună pentru vedere

Zmeura este de ajutor şi pentru menţinerea sănătăţii ochilor. Acest lucru se datorează unei substanţe care intră în compoziţia acesteia, luteina.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*