Acțiune desfășurată de polițiștii băcăuani pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal

a1-655x36068 de plase monofilament, în lungime totală de peste 7 kilometri, au fost confiscate de polițiști, în urma efectuării a 11 percheziții în comuna Gioseni. 10 persoane au fost conduse la sediul unităților de poliție pentru cercetări.

La data de 27 mai a.c., peste 50 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, au efectuat 11 percheziții, în comuna Gioseni, în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a pescuitului ilegal și comerțului ilicit cu produse piscicole.

Polițiștii au constatat în flagrant delict 10 de infracțiuni de deținere de plase monofilament și unelte de pescuit neautorizate.

În urma efectuării celor 11 percheziții domiciliare au fost identificate și ridicate în vederea confiscării 68 de plase monofilament în lungime totală de 7560 metri și alte obiecte folosite în vederea pescuitului ilegal, în valoare totală de  38 128 de lei.

La sediul unităților de poliție au fost conduse în vederea cercetărilor 10 persoane, bănuite de săvârșirea de infracțiuni prevăzute de  O.U.G nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

La acțiune au participat polițiști de ordine publică din cadrul Serviciului Ordine Publică și Poliției Municpiului Bacău, Secțiilor Rurale de Poliție Buhoci, Traian și Răcăciuni, polițiști de investigații criminale și criminaliști, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Adauga un comentariu

*