Depistați și cercetați pentru furt calificat

Polițiștii de investigații criminale au depistat și condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, în vederea cercetărilor, doi bărbați de 31 și 39 de ani, ambii din județul Iași, bănuiți de săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat.image​Din cercetări a rezultat că în a doua jumătate a anului 2015 sub pretextul achiziționării de produse agricole de la trei persoane din comuna Sascut, ar fi pătruns în locuințele acetora și ar fi sutrase sume de bani, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 12 000 de lei.

Față de cei doi bărbați s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni polițiștii vă recomandă:
​- nu deschideți ușa locuinței persoanelor necunoscute!
​- nu primiți în locuinţă persoane străine care oferă așa zise ajutoare sau promit avantaje sub orice formă!
​- nu intraţi în discuţii sau nu primiţi în locuinţă persoane străine care se arată interesate de bunurile dumneavoastră.
​- fiţi circumspecţi cu privire la reprezentanţii unor reţele de utilităţi care vor să verifice instalaţiile existente în locuinţe. Atenție angajații acestor firme nu încasează bani la domiciliul clienților, contravaloarea serviciilor prestate regăsindu-se în facturile emise de companii;
​- dacă locuiţi în mediul rural nu permiteţi accesul în locuinţă a vânzătorilor sau cumpărătorilor ambulanţi care oferă lucruri ieftine.

Adauga un comentariu

*