Acțiuni desfășurate de polițiști, pentru siguranța elevilor

2 (2)În conformitate cu Planul de acțiune al Poliției Române, aplicabil la nivel național, în perioada 9-13 mai a.c., în județul Bacău s-au organizat acțiuni cu efective mărite prin care s-a urmărit creșterea gradului de siguranță în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

De la debutul acestei acțiuni au fost organizate  și defășurate în județul Bacău 245 de întâlniri cu elevii, dintre care 91 în municipii și orașe și 154 în școli din mediul rural.

Polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiști de ordine publică, proximitate și rutieră au prezentat elevilor modalități de prevenire a delincvenței și victimizării minorilor. S-a pus accent pe prevenirea violenţei în şcoli, a comportamentelor antisociale şi prevenirii victimizării minorilor prin accidnete de circulație.

6 (1)În perioada 9-12 mai a.c. polițiștii au verificat 112 unități de învățământ,cu privire la modul de supraveghere, pază și acces, în conformitate cu prevederile Legii 333/2003.

În cele patru zile polițiștii au  identificat 95 de elevi care absentau de la orele de curs. Polițiștii au informat unitățile de învățământ din care făceau parte elevii depistați, în vederea luării măsurilor administrative ce se impun.

Pe parcursul celor patru zile de acțiune, în zonele adiacente unităților de învățământ polițiștii rutieri și de ordine publică au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, dintre care 24 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și 25 pentru abateri la regimul circulației rutiere, iar restul pentru nerespectarea altor acte normative.

 

Adauga un comentariu

*