ZIUA PAMANTULUI- 22 aprilie

ZIUA PAMANTULUI. Marcata pentru prima data in 1970, Ziua Plantei Pamant a fost initiata de senatorul american Gaylord Nelson si celebrata, initial, doar pe teritoriul SUA. Din 1990, datorita eforturilor depuse de activistul Denis Hayes, Ziua Planetei Pamant a inceput sa fie organizata la nivel international, in peste 140 de tari.

ZIUA PAMANTULUI. In 2016, zilele dedicate Pamantului au obiective comune pornind de la tema „Arbori pentru Pamant”, sugestiva pentru misiunea de a largi si diversifica miscarea pentru mediu, la nivel mondial, potrivit site-urilor earthday.org. / un.org. Intre obiective se afla si mobilizarea mai eficienta pentru a construi un mediu sanatos, durabil, prin combaterea schimbarilor climatice.

Tema din acest an pregateste atingerea obiectivului de plantare a 7,8 miliarde de copaci in urmatorii cinci ani, cand aniversarea planetei ajunge la a 50-a editie. Actiunea de plantare a copacilor a fost demarata avandu-se in vedere faptul ca acestia ajuta la combaterea schimbarilor climatice. Ei absorb CO2 in exces si substantele daunatoare din atmosfera. Copacii ne ajuta sa respiram un aer curat si contracareaza pierderea speciilor.

Ziua Pământului 2016

Adauga un comentariu

*