Mitsubishi a falsificat datele privind eficiența energetică la 625.000 de autoturisme

mitsubishi-logoProducătorul nipon de autovehicule Mitsubishi Motors a recunoscut miercuri că a falsificat datele privind eficiența energetică la mini vehiculele sale, ceea ce afectează 625.000 de autoturisme de acest tip vândute în Japonia, relatează agenția EFE.

Mitsubishi a manipulat testele de consum de combustibil astfel încât rezultatele să reflecte o eficiență energetică mai bună decât în realitate, a explicat președintele companiei, Tetsuro Aikawa, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Manipularea a vizat 157.000 autoturisme modelele ek Wagon și ek Space produse de Mitsubishi după 2013 și alte 468.000 de unități Dayz și Dayz Roox, ambele produse împreună și comercializate de Nissan Motor.

Mitsubishi a descoperit că datele erau false în urma derulării unei anchete interne, ale cărei rezultate au fost transmise autorităților nipone, a anunțat președintele companiei într-o conferință de presă ce a avut loc la sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Turismului.

„Continuăm să cercetăm ce s-a întâmplat și cine sunt vinovații”, a spus Aikawa, care a anunțat, de asemenea, că va fi înființată și o comisie independentă de investigații.

Șeful Mitsubishi a adăugat că s-a luat decizia opririi producției și comercializării tuturor modelelor menționate și a cerut „scuze sincere” consumatorilor afectați, cărora compania le va oferi compensații.

Sursa: www.agerpres.ro

Adauga un comentariu

*